Líbia
Especials 29/08/2011

Els rebels ja són a 30 km de Sirte, ciutat natal del dictador i últim bastió gaddafista

El CNT busca una sortida negociada al conflicte que eviti més enfrontaments. L'autor de l'atemptat contra un avió de passatgers a Lockerbie (Regne Unit, 1988), en coma a Trípoli

Efe
1 min
Un nen libi, a Bengasi / AFP

AlgerLes forces rebels ja són a 30 quilòmetres a l'oest de Sirte, la ciutat natal de Muammar al-Gaddafi i últim bastió de les forces lleials al dictador, segons fonts rebels citades pel canal Al-Arabiya.

Els rebels també han assegurat que ja controlen la ciutat de Ben Jawad, a l'est, on les tropes gaddafistes els havien plantat cara dimarts, en el seu avenç cap a Sirte.

Amb tot, brigades de fidels al dictador fugit resisteixen encara a la ciutat de Sebha, 780 quilòmetres al sud de la capital, després que fracassés un intent negociat d'aconseguir que els gaddafistes deposessin les armes.

Paral·lelament a les operacions militars, les autoritats del Consell Nacional de Transició (CNT) de Líbia intenten aconseguir la rendició negociada, que evitaria més enfrontaments, una tasca complicada ja que Gaddafi continua desaparegut.

L'assassí de Lockerbie, en coma, a Trípoli

Per altra banda, l'autor de l'atemptat a la localitat escocesa de Lockerbie (1988) en què van morir 270 passatgers d'un avió de l'aerolínia Pan Am, el libi Abdel Basset al-Megrahi, es troba en estat de coma a Trípoli, a causa del càncer de pròstata que té, segons la CNN. El seu fill assegura que només li donen oxigen i una solució intravenosa amb què amb prou feines sobreviu.

Al-Megrahi va ser alliberat el 2009 per motius humanitaris, en considerar-se que li quedaven pocs mesos de vida a causa d'un càncer de pròstata.

stats