LÍBIA
Especials 07/04/2011

Els rebels acusen l'OTAN de matar desenes de persones per error

Les forces aliades haurien bombardejat contingents insurgents tant a Brega com a Adjabia, segons la BBC i el canal àrab Al-Arabiya

Reuters
1 min
Un rebel ferit arriba a l'hospital d'Ajdabia

AjdabiaL'OTAN s'hauria desviat dels seus objectius per tercera vegada en menys d'una setmana i hauria bombardejat grups de rebels als front, causant desenes de morts.

Un bombardeig de l'OTAN ha tocat una posició rebel a prop de la ciutat petroliera de Brega i ha matat a cinc insurgents, segons els testimonis a la zona i un treballador de l'hospital. Un altre a prop d'Adjabia, n'hauria matat 13.

El reporter de Reuters, Michael Geeorgy, ha vist com arribaven una desena de ferits a l'hospital d'Ajdabia. "Ha estat culpa d'un atac de l'OTAN cap a nosaltres. Ens desplaçàvem amb el cotxe cap a Brega", ha dit un ferit, Younes Jumaa, des de la seva llitera a l'hospital.

És la segona vegada en menys d'una setmana que els rebles culpen l'OTAN de bombardejar-los per error. Dissabte tretze persones van morir durant un atac aeri a prop d'on s'ha produït avui.

L'infermer Mohamed Ali ha assegurat que almenys haurien mort cinc persones durant l'atac. El personal sanitari duia els uniformes amarats de sang pels passadissos de l'hospital mentre un grup de militars ferits s'esperaven estirats a terra.

"Estàvem en els nostre tancs quan l'OTAN ens ha llançat dos míssils", ha dit Salem Mislat. "Els de l'OTAN són uns mentiders. Estan del costat de Gaddafi".

stats