Especials 14/08/2011

Els rebels libis s'acosten cada cop més a Trípoli

Es troben a 50 quilòmetres de la capital, on s'amagaria Gaddafi

Efe
1 min
Els rebels celebren haver aconseguit la ciutat d'Al Zauiya / REUTERS

BengasiLes forces rebels líbies estan guanyant terreny des de l'est i l'oest i s'acosten al seu objectiu de prendre la capital, Trípoli. Després d'una intensa batalla, aquest diumenge han aconseguit agafar el control del centre de la ciutat d'Al Zauiya, uns 50 quilòmetres a l'oest de la capital.

"No tenim el control sobre tota la ciutat, les forces de Gaddafi segueixen presents en molts llocs, però els derrotarem en les pròximes hores", ha dit el general Mohamed senoussi, un dels líders de les forces armades dels insurgents.

El portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Jaled Kaim, nega que la ciutat d'Al Zauiya, hagi estat presa i, en to de burla, ha assegurat que els rebels "estan somiant". En el front oriental, la batalla pel control de la ciutat portuària de Brega continua i, segons un últim informe, com a mínim 18 rebels haurien mort i diversos més estarien ferits després d'enfrontar-se a les forces de Gaddafi.

Els rebels han aconseguit mantenir el seu control sobre algunes zones residencials, i també sobre la plataforma de petroli, però les tropes lleials al règim de Gaddafi segueixen controlant gran part de la ciutat. "Prendrem Brega. Ens unirem amb els nostres germans de Misrata per anar a Trípoli després que els nostres germans a Al Zauiya es desplacin des de l'oest cap al mateix objectiu", ha assenyalat un dirigent rebel.

"Gaddafi serà envoltat i no tindrà escapatòria", ha dit Mohamed El Rejili, un altre líder de les forces rebels. En les últimes hores han sorgit combats a les ciutats de Zliten i Taouerga, on els rebels han infligit grans pèrdues a les forces gaddafistes i on controlen ja gran part de les dues poblacions.

stats