LÍBIA
Especials 11/05/2011

Els rebels libis prenen el control de l'aeroport de Misurata

Els opositors al règim de Gaddafi aconsegueixen un punt estratègic de l'únic bastió que els queda a l'oest de Líbia després d'intensos enfrontaments

Reuters
1 min
Els rebels instrueixen els joves a Bengasi

MisurataEls rebels libis han pres el control de l'aeroport de Misurata després dels intensos combats amb les forces del líder libi Muammar al-Gaddafi. Un portaveu dels rebels a Bengasi ha informat sobre el control a l'aeroport del bastió dels opositors a l'oest del país. Durant vuit setmanes, les forces gaddafistes han assetjat la ciutat de Misurata, uns atacs que han causat centenars de morts, segons els rebels. Els seguidors dels opositors al règim de Trípoli han sortit als carrers de la ciutat a celebrar la conquesta de l'aeroport, que veuen com una gran victòria perquè a partir d'ara podran millorar l'entrada d'aliments a la ciutat.

Per la seva banda, les Nacions Unides han demanat un alto el foc als dos bàndols de la guerra de Líbia, tot i que els rebels s'hi han negat. “No confiem en Gaddafi, ara no és el moment d'un alto el foc que no respectarà”, ha indicat el portaveu rebel Zinta Abdulrahman, que ha afegit que “ell bombardeja civils poc després que el seu règim parli de la voluntat de respectar un alto el foc”. El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha demanat “un alto el foc imminent i verificable”, però no sembla que pugui arribar.

stats