REVOLTA CONTRA BAIXAR AL-ASSAD
Especials 13/08/2012

Els rebels sirians diuen que han abatut un caça i el règim assegura que ha patit problemes tècnics

Si es confirma que es tracta d'un atac, seria la primera prova que l'oposició siriana disposa d'armament antiaeri. Fa mesos que el reclamen per combatre els bombardejos aeris de l'exèrcit lleial

Ara
1 min

BarcelonaL'Exèrcit Sirià Lliure ha assegurat aquest dilluns que ha abatut un caça de l'exèrcit lleial a Baixar al-Assad, prop de la frontera amb l'Iraq. Han difós un vídeo que mostra el moment en què l'aparell s'incendia. El règim, però, ha respost que el jet, que es trobava en una "missió rutinària", ha patit un problema tècnic.

Experts consultats per la BBC que han examinat el vídeo apunten que les marques de camuflatge de l'avió revelen que efectivament es tracta d'un jet sirià.

Els rebels asseguren que han capturat un dels pilots, però no n'han donat cap prova.

Si es confirma que l'aparell ha estat abatut, seria la primera vegada que els rebels sirians demostren tenir armament antiaeri. Des de fa setmanes s'especula amb la possibilitat que hagin aconseguit coets tipus SA-7. Els Estats Units, que faciliten suport logístic a l'oposició armada siriana, sempre s'havien mostrat reticents a facilitar-los aquest tipus d'armament, i oficialment, mantenen una política "d'ajuda no letal". Alguns analistes apunten que aquests coets haurien arribat als rebels des de Líbia.

stats