Les dones i els jubilats, claus per a la victòria del no a Escòcia

Els més joves, per contra, els més favorables a la independència

Els majors de 65 anys i les dones van ser claus en la votació del referèndum sobre la independència d'Escòcia celebrat dijous, en el qual els votants van rebutjar per un ampli marge l'escissió, segons un sondeig divulgat avui.

En el plebiscit, el 55,30% de l'electorat va votar pel no i el 44,70% ho va fer pel sí.

L'última enquesta, encarregada per l'empresari conservador Lord Ashcroft, assenyala que el 73% dels majors de 65 anys van donar suport a la permanència d'Escòcia al Regne Unit, i el 27% va votar per la separació.

I com ja s'havia anticipat, més dones que homes van optar per la unió, d'acord amb la consulta, feta a 2.047 persones per internet i per telèfon el 18 i 19 de setembre.

En el cas de les dones, el 56% va votar pel no i el 44% ho va fer pel sí, mentre que entre els homes, el 53% va donar suport al no i el 47% ho va fer pel sí.

Els adolescents entre 16 i 17 anys van ser els que van manifestar més interès per la independència, ja que el 71% va votar pel sí i el 29% ho va fer pel no.

En termes de partits polítics, els votants conservadors van ser els més unionistes, seguits pels laboristes, els liberaldemòcrates i els del Partit Nacional Escocès (SNP) del primer ministre escocès, Alex Salmond.

Així, entre els votants 'tories', el 95% va votar pel no i el 5% pel sí, mentre que entre els laboristes, el 63% va rebutjar la independència i el 37% hi va votar a favor.

Entre els votants liberaldemòcrates, el 61% va donar suport la unió d'Escòcia amb el Regne Unit i el 39% va votar per la independència, mentre que entre els nacionalistes de Salmond, el 86% va votar que sí i el 14% que no.

Entre els assumptes considerats a l'hora de prendre una decisió sobre el que s'havia de votar, els electors van citar el Servei Nacional de Salut (NHS), la lliura i el mercat laboral.

El + vist

El + comentat