Especials 10/08/2012

Els refugiats sirians ja són més de 150.000

Continuen els enfrontaments a Alep. L'atac a un forn ha matat 12 persones que feien cua per comprar pa

Agencies
2 min

AlepLa fugida de civils sirians s'ha disparat pels enfrontaments a Alep. L'ONU ha informat aquest divendres que el nombre de refugiats arribats als països que limiten amb síria supera els 150.000.

Amb total seguretat puc dir que en l'última setmana hi ha hagut un marcat augment del nombre de sirians que han arribat a Turquia des d'Alep”, ha afirmat el portaveu de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), Adrian Edwards.

Del total de desplaçats pel conflicte, 50.227 s'han registrat a Turquia, on més de 6.000 han arribat en tan sols una setmana, 45.869 han anat a Jordània, 36.841 al Líban i 13.587 a l'Iraq, on s'hi sumen els 23.228 iraquians que havien fugit a Síria durant la guerra del seu país i ara han tornat.

L'ACNUR ha alertat, però, que el nombre real de refugiats és molt més alt, ja que molts no han sigut registrats o han anat a països que no limiten amb Síria, com Algèria, Egipte, el Marroc o Grècia.

Continua la batalla d'Alep

Els enfrontaments continuen aquest divendres a Alep, després que les forces del règim de Baixar al-Assad recuperessin el control de diversos barris estratègics de la ciutat.

El bombardeig de l'artilleria sobre un forn del districte de Tariq al-Bab ha causat la mort d'una dotzena de persones, entre elles tres nens, que feien cua per comprar pa.

Els rebels que resisteixen l'escomesa dels soldats de l'exèrcit del règim a Alep han assegurat aquest divendres que preparen una contraofensiva.

Tinc aproximadament 60 homes situats estratègicament al front i estem preparant un nou atac” ha dit a Reuters Abu Jamil, un comandant rebel d'Alep.

“Un dels meus homes està mort a dins de Salaheddine, ha estat allà dos dies i no hem estat capaços de recuperar el seu cadàver per culpa del foc dels franctiradors”, ha dit Abu Jamil.

stats