LES REVOLTES AL MÓN
Especials 22/08/2011

El règim libi ja compta més de 1.600 morts en la presa de Trípoli

El portaveu del govern de Gaddafi diu que “la pacífica ciutat de Trípoli s'ha transformat en un infern a causa del suport de l'OTAN als grups de terroristes”

Agències
2 min

TrípoliLa caiguda del dictador Muammar al-Gaddafi i l'arribada dels rebels a la capital líbia, Trípoli, on han entrat com un llampec, ha provocat, segons el portaveu del govern libi, Musa Ibrahim, almenys 1.667 morts des del començament de l'ofensiva dels rebels. En una conferència de premsa des de la capital líbia difosa per Al-Jazira, el portaveu ha dit que la situació era "dramàtica" i que els hospitals estaven desbordats, abans de llançar una última crida al diàleg. "La pacífica ciutat de Trípoli s'ha transformat en un infern a causa del suport de l'OTAN als grups de terroristes. Els bombardejos de l'Aliança han permès l'avanç dels rebels, i els decessos s'han produït en aquests atacs i en els combats”, ha explicat.



Els rebels han pres pràcticament tot Trípoli, tret de l'àrea de Bab al-Azizia, on està ubicat el quarter general del líder libi, segons ha confirmat un membre de l'opositor Consell Nacional de Transició, Fathi Benjalifa. La captura de Gaddafi només depèn del fet que els rebels aconsegueixin entrar al complex presidencial. La seva captura se sumaria a la de tres dels fills del líder.

L'última cosa que se sap del líder libi és que va llançar una crida als seus seguidors des de la televisió oficial, que ha deixat d'emetre programació en directe, perquè prenguessin les armes i defensessin Trípoli dels "nous colonialistes", en al·lusió als rebels i l'OTAN. En la seva tercera locució en menys de 24 hores, Gaddafi va advertir els seus compatriotes que "si no es defensen, es convertiran en "esclaus dels colonialistes". "No hi ha lloc per al colonialisme ni a Trípoli ni a tot Líbia. Sortiu, conduïu els libis cap a la victòria. Que tota persona que tingui armes surti al carrer per protegir el país", va exclamar, i va qualificar els rebels de "grupets de mercenaris, de traïdors i de rates".

stats