Especials 17/01/2012

Es reprèn el judici contra Mubàrak, amb el torn per la defensa

El judici s'ha reobert avui i els advocats de l'exmandatari presentaran arguments durant tres dies. El contingut de la seva intervenció és, per ara, una incògnita

Ara
1 min
Captura de la televisió egípcia en què apareix Hosni Mubàrak entrant a la cort en camilla. / AFP PHOTO / NILE TV

Els advocats de Hosni Mubàrak, l'expresident egipci expulsat per les revoltes ciutadanes al seu país, han començat a argumentar la seva defensa, després que es reobrís el seu judici al Caire. Està previst que aquest príode del procés duri tres dies, segons mitjans estatals.

L'exdictador està acusat d'ordenar els assessinats de manifestants durant les protestes que van dur a la seva dimissió fa prop d'un any. La fiscalia demana la pena de mort per a Mubàrak i els altres acusats, l'exministre de l'interior Habib al-Adly i sis caps de seguretat. D'altra banda, els dos fills de l'exmandatari afronten –igual que ell mateix– càrrecs per corrupció al mateix judici.

Aquesta setmana diverses informacions apuntaven que l'advocat de Mubàrak, Farid al-Deeb, revelaria "sorpreses", però aquest no ha volgut avançar res: "Ningú no sap què diré", ha afirmat en una entrevista al diari Egypt Independent, i ha negat haver acceptat instruccions d'un dels fills de l'exmandatari o de la seva dona.

Mubàrak, de 83 anys, ha estat traslladat a la cort en camilla. Els seus advocats han dit que és incapaç d'asseure's dret per risc de patir un infart.

stats