Especials 23/07/2012

El govern valencià reconeix que necessita 3.500 milions per complir amb les obligacions de 2012

El conseller d'Economia, Máximo Buch, insisteix en què no poden xifrar encara els diners que el fons de liquiditat autonòmic prestarà al País Valencià

Efe
1 min

ValènciaTot i que el govern valencià segueix sense aclarir quants diners suposa el rescat del govern espanyol, el conseller d'Economia, Indústria i Comerç, Máximo Buch, ha xifrat hui les necessitats de liquiditat de la Generalitat Valenciana fins a finals d'any en 1.500 milions d'euros de cobertura del dèficit i en altres 2.000 milions per cobrir venciments de deute.

Però aquesta quantitat no és segur la que transferirà el ministeri d'Hisenda al País Valencià atès que la quantitat no s'adjudicarà fins no saber el nombre de comunitats autònomes que s'adhereixen a aquest fons de liquiditat autonòmic dotat amb 18.000 milions d'euros, segons ha assenyalat en declaracions als periodistes el titular d'Economia.

Buch s'ha mostrat molest amb aquells que han qualificat aquesta ajuda com un rescat. En aquest sentit, el conseller ha explicat que l'aportació del fons de liquiditat autonòmic a les comunitats és "un préstec" i anomenar-lo rescat seria "com dir-li rescat a una hipoteca".

Respecte a la possibilitat que el govern espanyol impose més condicions al País Valencià, Buch ha defensat que les condicions establertes en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) són "molt dures", amb l'objectiu de l'1,5 % de dèficit en 2012 i del 0,7 % en 2013. "Nosaltres hem assumit aquest compromís i ho haurem de complir fent un important esforç", ha afegit.

stats