Especials 13/05/2012

El 15-M respon als desallotjaments intensificant els debats a plaça Catalunya i preparant accions per al dimarts

Els 'indignats' omplen la plaça de xerrades, amb intervencions com la de l'economista Arcadi Oliveres, per intentar concretar els seus objectius. La segona nit tindrà una trentena de tendes de campanya instal·lades i l'assemblea fa una crida a "no tenir por" de cara a les mobilitzacions previstes per a dimarts

Maria Ortega/acn
2 min
L'assemblea dels 'indignats' a plaça Catalunya, aquest diumenge al vespre / MARIA ORTEGA

BarcelonaEl 15-M es fa fort a la plaça Catalunya. Després dels desallotjaments en algunes ciutats de l'Estat, els 'indignats' mantenen l'activitat al centre de Barcelona, on després d'una tarda de debats, han celebrat una assemblea especialment centrada en les accions directes que preparen per al proper dimarts (dia de l'aniversari del 15-M). Els 'indignats' portaran la protesta a algunes entitats bancàries o a la seu del PP, entre d'altres punts de conflicte. L'assemblea, de fet, ha fet una crida a "no tenir por" en les accions previstes per a dimarts, que tornaran a treure el malestar més enllà dels límits de la plaça. L'assemblea d'aquest diumenge ha comptat amb la intervenció del professor de ciències polítiques i socials Vicenç Navarro, que ha fet una anàlisi de la situació.

La resposta del 12M-15M als desallotjaments de moltes places de ciutats de l'Estat espanyol no serà organitzar una manifestació sinó ''intensificar'' els debats dels grups de treball, segons ha explicat Jordi Camí, un 'indignat' de la plaça de Catalunya que prefereix donar un nom fals per identificar-se, a l'ACN. Camí ha dit que en el transcurs d'aquest dilluns s'acabaran de tancar els continguts dels respectius grups de treball i el dimarts 15 serà una jornada de ''mobilitzacions'' per ''visualitzar'' el contingut de les resolucions aprovades pels grups. La plaça de Catalunya, que es va omplint de gent, ultima els detalls de la gran assemblea del dia, que començarà a les nou del vespre.

Durant tot el dia d'avui, la plaça ha recuperat el seu paper d'àgora. L'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha sigut un dels protagonistes de la tarda. Ha parlat sobre l'auditoria ciutadana del deute. També hi ha hagut xerrades sobre com afectaran la població les retallades en el sistema públic de sanitat i ensenyament. La plaça s'ha tornat a omplir de carpes i ha mantingut la trentena de tendes de campanya de gent que hi ha passat la nit. A primera hora de la tarda, fins i tot, s'hi començava aixecar una de les construccions de l'any passat per fer nit a dalt dels arbres.

L'assemblea del vespre ha començat amb la projecció en una gran pantalla d'imatges de la manifestació d'ahir. Centenars de persones han seguit la trobada, que ha tornat a ser multitudinària, però ja no hi ha l'aglomeració d'ahir, quan l'assemblea va coincidir amb el final de la gran manifestació i la plaça es va omplir fins a la bandera. Les diferents comissions de treball han posat en en comú la feina feta durant el dia. Hi ha una trentena de tendes de campanya ja preparades per a la segona nit d'acampada 'indignada'.

stats