Literatura

Albert Espinosa, de 'best-seller' de Sant Jordi a Steven Spielberg

'Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine' ha estat el llibre més venut de l'últim Sant Jordi. Paral·lelament, l'èxit de la sèrie 'Polseres vermelles' ha arribat fins a Steven Spielberg, el rei Mides de Hollywood, que n'ha comprat els drets i adaptarà la sèrie per a la cadena ABC

Jordi Nopca
1 min
Albert espinosa: "

BARCELONA“L’univers premia la gent que atura mons, i el protagonista de Si tu em dius vine ho deixo tot..., en Dani, hi creu. El llibre comença amb una sotragada doble: la pèrdua de la parella i la voluntat de trobar un nen desaparegut”, deia Albert Espinosa durant la presentació de la seva última novel·la, un mes abans de Sant Jordi. Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine (Random House Mondadori/ Rosa dels vents) va escalar ràpidament les llistes de més venuts i es va convertir en el llibre més venut del Sant Jordi 2011, tant en català com en castellà.

L'èxit va estar acompanyat de la rebuda excel·lent de la sèrie de TV3 Polseres vermelles: "La sèrie ha estat líder d’audiència gairebé totes les nits de dilluns que es va emetre. Durant el rodatge vaig tenir molt de contacte amb els nens de la sèrie, i vaig escriure bona part del llibre a l’hospital de ficció on es feia el rodatge –explicava Espinosa, admirat–. M’he passat mitja vida en un hospital de veritat, i ara he fet una novel·la en un hospital de mentida”.

Spielberg, l'últim polsera vermella

L'última gran notícia d'èxit d'Espinosa va arribar a finals d'octubre, quan es va fer públic que Polseres vermelles arribarà als Estats Units per partida doble. A la compra per part de la productora de Steven Spielberg, Dreamworks, dels drets d'adaptació de la sèrie per a la cadena ABC, s'hi ha d'afegir l'acord entre TV3 i la cadena VMe per emetre la versió original de la producció.

stats