FMI

Christine Lagarde, de mà dreta de Sarkozy a dirigir les finances del món

La que era ministra d'Economia de Sarkozy va substituir a l'FMI Dominique Strauss-Kahn, esquitxat per un escàndol sexual el maig del 2011

Ara
1 min
La directora de l'FMI, Christine Lagarde

BarcelonaChristine Lagarde no era cap desconeguda a l'àmbit econòmic mundial però la seva arribada al capdamunt de l'FMI li va donar una visibilitat i un poder encara més gran.

Va passar de ser la mà dreta de Nicolas Sarkozy al capdavant del ministeri d'economia i de pilotar l'estratègia per superar la crisi de l'euro des de França a dirigir l'organisme internacional encarregat d'injectar fons als països que pateixen en primera persona les conseqüències de la falta de confiança dels mercats.

Lagarde, del partit de Sarkozy, va substituir al capdavant de l'FMI Dominique Strauss-Kahn que, de fet, era el candidat socialista favorit per batre's a l'actual president francès a les presidencials de l'any 2012.

La que l'any 2007 va ser la primera dona nomenada ministra d'Economia dels països del G-8, atribueix bona part de l'actual crisi al fet que "els bancs estiguin controlats només per homes".

stats