Barça

L'any en què Guardiola ha tornat a superar Mourinho

El cor dels barcelonistes ha bategat més fort del normal aquest 2011. Per primer cop en la història, el Barça i el Madrid s'ha vist les cares fins a set cops: dos en lliga, dos en la Lliga de Campions, dos a la Supercopa i un darrer a la Copa del Rei.

Toni Padilla
3 min
Salutació de Guardiola i Mourinho, en la tornada de la Supercopa, Barça-Madrid / AFP

BarcelonaA l'emoció del clàssic s'hi ha sumat que aquest 2011 els dos clubs han demostrat estar molt per sobre de la resta d'equips. I entre ells dos, el Barça ha deixat clar que el Madrid encara té feina per fer.

Guardiola li ha guanyat la partida a Mourinho. Aquest 2011 el de Santpedor ha guanyat cinc títols. El de Setúbal, un. La Copa del Rei guanyada al Barça amb el gol de Cristiano a la pròrroga. Ara, l'alegria blanca va durar ben poc, doncs 15 dies després el Barça havia eliminat als madridistes a la competició que més il·lusió els fa: la lliga de campions.

Aquests set duels tenien tots els elements. El primer va ser el de lliga, que arribava amb el record del 5-0 del partit d'anada. L'empat 1-1 al Bernabéu amb dos gols de penal va deixar la lliga gairebé al sac del Barça. Era un èxit per als blaugrana, que seguien sense perdre a l'estadi Bernabéu amb Guardiola de tècnic. Durant aquells 20 dies bojos en que es van viure fins a quatre clàssics, el Madrid va tornar el cop a la final de Copa (1-0). Aquella Copa que Sergio Ramos deixaria caure al terra des de l'autobus que celebrava el títol ha quedat fins ara com l'únic èxit madridista. La final va seguir escalfant l'ambient, amb les botifarres de Pepe a l'afició blaugrana.

El tercer duel va ser possiblement el més recordat. Pepe seria de nou protagonista en fer-se expulsar amb una entrada dura a Alves, però el partit serà recordat per la màgia de Messi, amb dos gols antològics (0-2) i per les rodes de premsa dels dos tècnics. A la prèvia, Guardiola va alçar la veu amb el seu famós "el puto amo" i l'atac a la "central lechera", l'entorn de la premsa del Madrid. A la roda de premsa posterior Mourinho va anar més enllà amb el seu "porque"?. A la tornada, el partit va acabar amb un ball de bastons i un empat que certificava el pas del Barça a la final. Pel mig, el Madrid va intentar forçar la sanció a diferents jugadors del Barça per raons que la UEFA va considerar absurdes.

No va caldre esperar massa pel cinquè duel: durant l'estiu amb els dos partits de la Supercopa estatal. El primer va arribar amb un Barça baix de forma que va patir molt, però va treure un gran empat (2-2). A la tornada, Messi va decidir quan la pròrroga semblava inevitable (3-2), i acte seguit Marcelo va cometre una entrada molt dura sobre Cesc. La tangana que va començar serà recordada pel famós dit a l'ull de Mourinho a Tito Vilanova. El Barça sumava un nou títol.

El darrer clàssic, per tancar el cercle, s'ha viscut a la lliga amb la victòria del Barça 1-3 de nou al Bernabéu, triomf que evitava que els homes de Mourinho s'escapessin en la classificació.

Durant tot aquest any 2011 el Madrid ha fet mans i mànigues per atrapar el Barça, però Guardiola li ha guanyat la partida de nou a un equip que ha utilitzat tota la seva artilleria sense aconseguir res més que una Copa. Durant aquests 12 mesos el Barça ha guanyat la seva tercera lliga consecutiva, la segona Lliga de campions en tres anys, el segon Mundial de club en el mateix període de temps i una nova Supercopa d'Espanya, la tercera consecutiva. També s'ha guanyat la Supercopa d'Europa, com fa dos anys. És a dir, el Barça ho ha guanyat tot excepte aquella Copa que és l'únic motiu d'alegria del Madrid.

stats