POLÍTICA

Una jutgessa amb incontinència verbal a l'Audiència Nacional

El 2011 no serà un any per lluir en la carrera de la magistrada Ángela Murillo. Els seus insults i sortides de to durant judicis relacionats amb ETA van fer que fos apartada del judici contra l'etarra 'Txapote' i va obligar el Suprem a anul·lar una condemna contra Otegi

G. Genovès
1 min
Txapote

BarcelonaÁngela Murillo, magistrada de l'Audiència Nacional, és coneguda per les seves sortides de to en judicis relacionats amb el conflicte basc. L'últim exabrupte va tenir lloc el 2 de novembre al judici de Txapote, l'excap militar d'ETA, quan la jutgessa va titllar de "cabró" l'acusat durant la vista, davant la indiferència de l'etarra al relat de la vídua d'una víctima. Murillo va haver de renunciar l'endemà a seguir jutjant "Txapote" pel rebombori que es va originar i que podia enterbolir el procés.

No era el primer cop que la jutgessa ficava la pota. El Tribunal Suprem va haver d'anul·lar una condemna que Murillo havia imposat a Arnaldo Otegi pels prejudicis sobre la seva culpabilitat que es desprenien dels comentaris que havia deixat anar durant el judici. Un altre dels capítols es va produir en el mateix judici contra Otegi, llavors en vaga de fam. L'advocada d'Otegi va demanar permís per donar aigua al dirigent abertzale, atenent a la circumstància de la vaga de fam, i sense ni pensar-ho, Murillo va deixar anar: "Per mi com si vol beure vi".

stats