Josep Maria Ainaud-Lasarte, un erudit generós (10/8/2012)

L'historiador, polític, advocat i periodista va morir als 87 anys. Amb ell desapareixia un dels grans divulgadors de la història del catalanisme

Ara
1 min
MEDALLA D'OR Josep Maria Ainaud de Lasarte va rebutjar la Creu de Sant Jordi però va acceptar la Medalla d'Or de la Generalitat.

BarcelonaJosep Maria Ainaud-Lasarte va ser un erudit generós. El seu inabastable coneixement és una de les qualitats que més repeteixen els qui el van conèixer. Lasarte va ser també un home d'acció, força combatiu però molt respectuós, i amb un fi sentit de l'humor. Va defensar sempre l'educació gratuïta i obligatòria i es va convertir en el gran biògraf de les figures del catalanisme. No va ser un historiador acadèmic: "És un historiador patriòtic, que dóna una gran qualitat i finor al treball historiogràfic", explica Jordi Casasses. Va ser també un gran comunicador, que va col·laborar amb molts mitjans de comunicació. Va combatre el franquisme i no creia en les medalles. Va rebutjar la Creu de Sant Jordi. Entre altres llibres, va publicar, 'El llibre negre de Catalunya: de Felip V a l'ABC', i 'Ministres catalans a Madrid. De Ferran VIII a José Maria Aznar'.

stats