Especials 05/03/2012

Els sindicats recorren davant la justícia el decret de retallades de la Generalitat valenciana

Els portaveus dels treballadors creuen que les mesures per reduir el dèficit són "evitables" i representen l'opció ideològica del PP

Salvador Almenar
2 min

ValènciaLes associacions de treballadors continuen la campanya contra les mesures aprovades per la Generalitat valenciana el passat mes de gener per reduir el dèficit públic. Aquest dilluns al matí els portaveus dels cinc sindicats representats en la Mesa de Funció Pública (UGT, CCOO, CSI-F, FSES i Intersindical) han presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià contra el decret de retallades en considerar que envaeix competències estatals en matèria de regulació laboral i vulnera normes de rang superior.

Els sindicats han presentat aquest recurs de tipus contenciós-administratiu en entendre que les mesures aprovades en el decret del passat 5 de gener que preveu estalviar més de 1.000 milions d'euros del sector públic "són evitables" i que només representen "una opció ideològica", la del Partit Popular.

Per al portaveu de CCOO, Arturo León, el govern valencià va aprovar un decret que "incompleix normes estatals com l'estatut del treballador o la llei d'Igualtat" i, a més, es va publicar sense "una negociació prèvia".

Per la seva banda, Luis Lozano, del sindicat UGT, ha rebutjat el decret en entendre que ni els serveis públics ni els treballadors "tenen la culpa" de la situació econòmica actual i que per la Generalitat valenciana justifica la seva aprovació.

El representant del sindicat mèdic FSES, Andrés Cánovas, ha explicat que sanitat i educació són els sectors que més estan notant les retallades i ha denunciat que alguns dels seus treballadors han perdut fins i tot un 25% del sou.

Adel Francés, d'Intersindical Valenciana, ha estat molt clar en parlar. Per al sindicat, les retallades no són "inevitables" sinó que és l'"opció ideològica del PP".

En aquest sentit ha denunciat que la Generalitat valenciana rebutgés aplicar l'impost de patrimoni, els ingressos del qual "podrien pal·liar" part de la manca de serveis públics que està patint la ciutadania.

Finalment, el representant del CSI-F ha anunciat que aquest recurs "és el primer pas" al que seguiran "milers de recursos" que presentaran interins i funcionaris.

stats