Especials 06/07/2012

Es reuneixen els Municipis per la Independència i Rajoy fa la cloenda del campus de la FAES: el dia que ens espera

Aquest cap de setmana se celebra la tradicional cantada d'havaneres a Calella de Palafrugell

Ara
2 min
Els municipis sobiranistes insten el Govern a no rebaixar el concert

BarcelonaEl dia que ens espera en sis previsions informatives. Aquest dissabte serà notícia:

1. Reunió de Municipis per la Independència: Aquest dissabte es reuneix a l'Auditori del Palau de Congressos de Girona l'Assemblea de Municipis per la Independència per aprovar un document en què insten el Govern a no rebaixar la proposta de pacte fiscal.

2. Primeres eleccions a Líbia després de la caiguda d'al-Gaddafi: Aquest dissabte hi ha eleccions legislatives a Líbia per escollir l'assemblea que redactarà la constitució i formarà el nou govern. Són els primers comicis des de la fi de la guerra i la caiguda de Muammar al-Gaddafi. 2'8 milions de libis podran participar en l'elecció.

3. Clausura del campus de la FAES: El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, clausura a Navacerrada (Madrid) el campus de la FAES juntament amb l'expresident José María Aznar, en un moment en què el nivell de pressió sobre el deute espanyol ha tornat al nivell previ a la cimera europea de la setmana passada.

4. Col·locació de la primera pedra de l'Institut Josep Carreras: El tenor Josep Carreras i el president català, Artur Mas, assisteixen a la col·locació de la primera pedra del futur Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, que pretén ser un centre de referència internacional en investigació clínica.

5. Cantada d'havaneres a Calella de Palafrugell: Aquest cap de setmana se celebra la cantada d'havaneres tradicional a Calella de Palafrugell. A més, aquest any les cançons dels mariners es cantaran fins i tot dins els bars i tavernes del poble. Aquesta nit actuaran els grups Cremats, Peix Fregit, el Trio Arrels de Menorca, Arjau i L'Empordanet. Diumenge, els Port Bo amb la Nina.

6. Primera etapa de muntanya al Tour: La prova ciclista francesa disputa la primera etapa de muntanya amb un recorregut inèdit que acaba a La Planche des Belles Filles. Els escaladors afronten el repte de millorar posicions en una classificació que continua liderant Fabian Cancellara.

stats