Publicitat
Publicitat

Un any de protestes contra Al-Assad

Un any de revolta a Síria en 15 vídeos

Les filmacions clandestines dels activistes són un testimoni de la repressió quotidiana, mentre el règim imposa el silenci mediàtic. Utilitzen les xarxes socials per donar a conèixer la seva lluita

Si no surt a la televisió, no existeix. El president sirià, Baixar al-Assad, està aplicant fins a l'extrem aquesta màxima, silenciant la informació sobre la revolta que fa un any afronta el seu règim als mitjans de comunicació locals i internacionals. Al-Assad combina aquest silenci amb aparicions als mitjans oficials. Trencar aquest silenci s'ha convertit en la forma de contribuir a la revolució d'un grapat d'activistes que arrisquen la vida per difondre al món a través de les xarxes socials escenes quotidianes de la repressió.

Els activistes de l'interior, coordinats amb els de l'exili, han contactat amb mitjans de comunicació d'arreu del món per fer-los arribar aquestes imatges. Recollim els 15 vídeos més significatius (el que teniu sobre aquestes línies i 14 més) dels que ens han arribat a la redacció de l'ARA en aquests dotze mesos de revolta. El bloqueig mediàtic imposat pel règim impedeix la verificació d'aquestes filmacions, però sí que hem pogut contrastar en la majoria de casos que tant l'accent de les persones que hi apareixen com els paisatges corresponen a Síria. Advertim que aquestes imatges poden ferir la vostra sensibilitat, però considerem que tenen valor informatiu.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT