Bon Sant Jordi contra pronòstic

El pessimisme inicial dels llibreters s'esvaeix amb un matí de sol i bona afluència a les parades a la majoria de ciutats

Redacció
2 min
Ambient de Sant Jordi al migdia / F. MELCION

BarcelonaFins al migdia Sant Jordi és un èxit. La jornada del llibre per excel·lència fa que els carrers de Barcelona i d'arreu de Catalunya s'omplin de persones que passegen, remenen llibres i, fins i tot, en compren. Tot i que inicialment les previsions no eren gaire optimistes a causa de la les possibles pluges, els llocs on el temps ha estat benèvol la gent no s'ha quedat a casa. A la capital catalana, la Rambla i el Passeig de Gràcia han gaudit de la presència de la majoria d'autors.

Tarragona, Girona i Lleida també aconsegueixen una bona afluència de públic. A Tarragona la Rambla Nova ha estat el centre de la festa. Allà s'han instal·lat més d'un centenar de parades que fan lluir la Rambla. Les vendes han començat ja a primera hora i, malgrat que els floristes encaren el dia amb un stock d'un 20% menys de roses, els llibreters es mostren optimistes i consideren que podran igualar les vendes de diades anteriors. Els tarragonins que s'han quedat a viure la Setmana Santa a la ciutat s'apropen a la Rambla a comprar el llibre i la rosa, una tradició molt arrelada a la capital de la demarcació.

A Lleida l'eix comercial de la ciutat s'ha omplert fins al punt que en alguns punts es feia difícil caminar. La pluja que ha caigut de matinada ha deixat pas a un dia ennuvolat amb algunes clarianes que finalment ha animat a milers de lleidatans a sortir al carrer per comprar llibres i roses i gaudir de la Diada. La majoria de parades s'han instal·lat als carrers Major i de Sant Antoni, i a les places de la Paeria i Sant Joan on a més de les parades tradicionals, entitats i institucions han aprofitat per promocionar-se, com el Gremi de Forners que un any més ofereix el pa de Sant Jordi.

La Rambla de Girona ha acollit les parades en què s'hi poden veure roses de tots tipus i de tots colors des de la tradicional fins a la rosa del Barça. També hi ha una gran varietat de títols entre la preferències dels gironins, tot i que sonen amb força 'L'home de la maleta' de Ramon Solsona, l'últim d'Albert Espinosa o també el llibre 'L'arqueòleg' del periodista gironí, Martí Gironell. Tot i l'amenaça de pluja i que la Diada caigui en plena Setmana Santa, els llibreters i floristes de Girona es mostren optimistes ja que creuen que el mal temps no farà que la gent es quedi a casa en un dia tan assenyalat.

Malgrat aquest migdia positiu, el balanç global d'aquest Sant Jordi no se sabrà fins al vespre quan els llibreters faran valoració de la jornada.

stats