Un Sant Jordi multitudinari

Llargues cues perquè signin Eduardo Mendoza, Jaume Cabré i Carlos Ruiz Zafón

Ara
1 min
Les Rambles de Barcelona / XAVIER BERTRAL

BarcelonaUna gentada ha sortit pels carrers del centre de Barcelona per gaudir de la diada de Sant Jordi. A primera hora ja hi havia gent fent cua, sobretot a la carpa de la Gran Via, on signava Carlos Ruiz Zafón. Per evitar baralles, l'editorial de l'autor d''El presoner del cel' ha repartit números per controlar la cua: fins a 700 números s'han repartit en una de les tandes.

Llibreters i editors es mostren satisfets amb l'afluència de gent, tot i que caldrà esperar al vespre per saber si les vendes són satisfactòries. La previsió del Gremi de Llibreters és que les vendes arribin als 17 milions d'euros.

De moment, els autors que han generat més expectació ha estat Jaume Cabré, Eduardo Mendoza i Carlos Ruiz Zafón. El nord-americà Chuck Palahniuk també ha tingut molts admiradors que buscaven una signatura seva, així com l'italià Federico Moccia, que ja porta cinc diades de Sant Jordi.

Els pronòstics sobre quins seran els autors més venuts són difícils de precisar. La llibreria Proa, per exemple, assegura que fins ara les vendes estan molt repartides.

Entre els mediàtics, Mario Vaquerizo i Risto Mejide han sigut dels més seguits.

stats