Especials 29/03/2012

El sector del transport encapçala la vaga al País Valencià

El govern valencià destaca la "normalitat" d'una jornada en la qual redueix el seguiment de la vaga a menys del 40% en tots els sectors, a excepció del transport

Ara
2 min

ValènciaEl conseller de Governació, Serafín Castellano, ha estat el primer a oferir dades sobre el seguiment de la vaga general al País Valencià en el sector públic. Segons les dades recollides pel titular del departament a les 10:30 hores del matí, "la normalitat i la tranquil·litat" és la tònica general d'una jornada en la qual no s'han registrat incidents destacats. Castellano també ha assegurat que els serveis mínims "s'estan complint al 100%".

Per sectors, el del transport és on major incidència està tenint la jornada d'atur. El seguiment és del 62,29% en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana mentre que en els autobusos interurbans la mitjana és del 85,83% a les tres províncies, arribant a ser gairebé del 100% a València. La circulació de tan pocs autobusos és una de les imatges que millor representen un dia de vaga que en cap altre dels sectors de l'administració pública superen el 40%, segons les dades del govern

valencià.

Castellano ha explicat que en l'Administració Pública l'índex de participació de la vaga ha estat del 18,68%. Així doncs, en Justícia, el 16,98% dels treballadors ha secundat la vaga i el 16,18% ho ha fet en Sanitat. En aquest últim sector, cal destacar que totes les farmàcies estan obertes i tampoc han realitzat vaga les ambulàncies. Respecte a grans hospitals, el 19,85% ha seguit la vaga a Alacant, 20,38% a la ciutat de València i el 7,03% a Castelló.

Respecte el que fa el seguiment en Educació, el 36% personal docent, d'Infantil i Primària, dels centres públics ha realitzat vaga, mentre que en la privada només l'ha seguit el 3,98%. Per la seva banda, en Secundària el 32,75% dels docents dels centres públics ha participat en la vaga i, en el cas de la privada, la dada baixa al 6,87%.

En l'Administració Local, el percentatge de seguiment de vaga ronda el 10% en aquests moments, segons les dades oferides per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, de manera que "podem afirmar que la normalitat és la tònica dominant als ajuntaments de la Comunitat", ha conclòs el conseller.

El consum elèctric, indicador de l'activitat industrial, ha baixat un 7% en l'acumulat entre les 0 i les 8 hores, mentre que a les 8 hores havia descendit en un 13% respecte a un dia normal. "L'anterior vaga general de setembre de 2010 va registrar un descens del 14%, la qual cosa significa que a les 8 hores es registrava un punt menys respecte a l'energia consumida en la passada vaga", ha apuntat el conseller de Governació, que ha afegit que a Espanya, el descens del consum elèctric ha estat del 15% a les 8 hores.

stats