SÍRIA
Especials 29/04/2011

Les forces de seguretat maten una seixantena de manifestants a Síria

Síria torna a viure un nou Dia de la Ira en les manifestacions contra el règim de Baixar al-Assad amb més enfrontaments entre els opositors i la policia

Agències
2 min
Manifestació contra Baixar al-Assad a la ciutat de Deraa

Damasc p { margin-bottom: 0.21cm; } Les forces de seguretat sirianes han obert foc contra els manifestants en un nou Dia de la Ira a la ciutat de Deraa, el centre de les protestes contra el règim de Baixar al-Assad. L'Observatori Sirià de Drets Humans ha donat una primera dada, d'almenys 48 persones mortes en una nova jornada de repressió sagnant del règim de Baixar al-Assad, a mitja tarda. Però aquest divendres a la nit ja s'ha arribat a la xifra de 62 víctimes, que encara podria pujar perquè el recompte pot durar dies, com va passar divendres de la setmana passada, en què es va arribar als 120 morts segons es va saber en dies posteriors.

Les dades són impossibles de contrastar, perquè el govern ha expulsat els periodistes estrangers del país. Les xifres es van recollint de fonts diverses, per zones, es comparen les d'unes fonts amb les altres, totes extraoficials.

Aquest divendres, per exemple, un metge ha assegurat que han arribat a un hospital de la ciutat de Tafas, a 12 quilòmetres de Deraa, 15 cossos amb diversos trets i 38 persones més ferides de bala. Un testimoni ha dit que els militars sirians han disparat a milers de manifestants que s'han congregat després de l'oració del divendres. Damasc ha viscut la marxa més multitudinària des de l'inici de les protestes, amb més de 10.000 persones. A la ciutat d'Homs, 9 manifestants i 3 policies han mort en els combats després de l'oració del divendres.

Els opositors al govern han assegurat que no s'intimidaran per la repressió policial i continuaran exigint la caiguda d'al-Assad. Les autoritats sirianes han informat que un grup terrorista armat ha assassinat quatre soldats i n'ha segrestat dos més. Els enfrontaments durant les protestes contra un règim que governa Síria des de fa 48 anys, que van començar el 18 de març, han causat ja 500 morts.

stats