Londres 2012
Especials 01/08/2012

La selecció espanyola femenina remunta tres gols en tres minuts i empata contra els Estats Units (9-9)

Les noies que entrena Miki Oca han salvat un punt contra la subcampiona olímpica i màxima favorita a l'or en l'últim quart

BarcelonaLa selecció espanyola femenina de waterpolo –formada principalment per nedadores catalanes– ha aconseguit salvar un punt contra els Estats Units després de remuntar tres gols en els tres últims minuts (9-9). L'equip que entrena Miki Oca ha pogut empatar un partit que tenia perdut a falta de tres minuts per al final contra l'actual subcampiona olímpica i màxima favorita a alçar-se amb l'or als Jocs de Londres.

El combinat estatal ha dominat en els dos primers quarts i ha marxat al descans amb un avantatge de 5 a 3. Però al tercer període les nord-americanes han capgirat el marcador amb un parcial d'1-4, i semblava que tenien la victòria a la butxaca quan han ampliat la diferència en l'últim quart.

A falta de 3 minuts per al final, el marcador reflectia un 9 a 6 per a les nedadores que entrena Adam Krikorian. Però tres gols consecutius de Jennifer Pareja i Maica García (2) han empatat el partit. A falta de 40 segons, els Estats Units tenia la possessió de la pilota però no ha pogut marcar i el partit ha acabat 9 a 9.

Amb aquest empat, Espanya domina el grup A amb 3 punts (aquest empat i una victòria contra la Xina), els mateixos que els EUA. L'equip de Miki Oca jugarà l'últim partit contra Hongria. Totes les seleccions passaran als quarts de final.