Especials 11/03/2012

Els sindicats assagen la vaga general en un diumenge d'ambient faller

Milers de manifestants recorren els carrers de València contra la reforma laboral i per animar als treballadors a secundar la protesta del dia 29

Salvador Almenar
1 min
La manifestació contra la reforma laboral a València / EFE

ValènciaMinuts abans de les 12 del migdia començava a caminar la manifestació que ha reunit a milers de valencians per mostrar el seu rebuig a l'aprovació de la reforma laboral i les retallades en els serveis públics. En aquests moments la marxa convocada per CCOO i UGT recorre els principals carrers de València sota el lema "Volen acabar amb tot, amb els drets laborals i socials. 29M, vaga general".

Com ja passés en la convocatòria del passat 19 de febrer, persones de totes les edats han sortit al carrer amb pancartes al·lusives al text aprovat dijous passat en les quals es pot llegir, per exemple, "Reforma laboral, terrorisme empresarial". Els manifestants també porten tisores per mostrar la seva disconformitat amb la política de retallades del govern valencià. Així mateix han corejat consignes animant a secundar la vaga convocada per al dia 29 d'aquest mes.

Els sindicats han qualificat la reforma laboral com una mesura "injusta, inútil i ineficaç" i han comptat amb el suport de nombrosos càrrecs públics de l'oposició. La marxa s'està celebrant sota un clar ambient festiu i fins i tot alguns han acudit a la manifestació amb el blusó i el mocador faller.

La manifestació havia estat convocada mig hora abans que les de la resta de ciutats per no coincidir amb la preparació de la mascletà a la plaça de l'Ajuntament. Per això, la delegació de govern, al·legant motius de seguretat, va modificar el traçat que al principi tenia previst passar per la porta del consistori. Per als sindicats, però, aquesta decisió és un intent de "desmobilitzar" a la gent.

stats