Especials 28/03/2012

Els sindicats diuen que la vaga general serà "massiva"

Toxo i Méndez defensen la vaga com una "renúncia a la resignació". CCOO i UGT han rebut el suport dels sindicats europeus

Efe
1 min
Toxo (CCOO) i Méndez (UGT) amb sindicalistes europeus / EFE

MadridEls sindicats estan convençuts que la participació a la vaga general d'aquest dijous serà "massiva".

No obstant, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha denunciat aquest dijous les coaccions del ministeri d'Ocupació als treballadors de la intervenció general de la Seguretat Social, que han rebut un correu electrònic en què se'ls demana que comuniquin si secundaran la vaga general.Toxo ha assegurat que denunciarà els fets i ha subratllat que la por no impedirà que la vaga general de demà sigui un èxit.

El líder de CCOO ha fet aquestes declaracions en una trobada amb sindicalistes europeus, que han mostrat un suport toal a la vaga general de demà.

Per la seva banda, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha subratllat que la reforma laboral espanyola forma part d'una tendència general a Europa, on "s'està desfent el camí del progrés", fins al punt que la democràcia està amenaçada. Méndez també ha carregat contra el ministre d'Economia, Luis de Guindos, per dir que la vaga és un instrument antiquat.

Méndez ha defensat la vaga com una "renúncia a la resignació", un argument compartit per Toxo, que ha assenyalat que "ara mateix" no és moment per "l'apatia".

Els sindicats consideren que, fins i tot aquells que en un inici veien necessària la reforma laboral, ara no se la "creuen" i el sentiment de rebuig s'ha anat convertint "en voluntat de participació activa a la vaga".

stats