Especials 12/08/2011

El règim sirià mata almenys 13 persones més en una jornada de protestes

Els sirians intensifiquen les seves crides contra el règim de Baixar al-Assad

Agències
1 min
Una manifestació avui a Síria / YOUTUBE

El CaireMilers de sirians han desafiat aquest divendres amb multitudinàries protestes la repressió del règim de Baixar al-Assad, que un dia més ha intentat fer callar l'oposició amb una ofensiva militar que ha causat, almenys, 13 morts.

Segons un portaveu dels Comitès de Coordinació Local, Omar Edelbe, "la repressió més forta" ha estat a la ciutat de Duma, on han mort cinc persones, i a Alep, on dues persones han perdut la vida pels trets de les forces de seguretat. A més, s'han registrat dos morts a Idleb (nord-est) i un a Saqba (est), Deir el Zur (nord-est), Homs (centre) i Hama (centre), respectivament.

"Els agents de seguretat s'han anticipat a les marxes amb detencions d'activistes i trets a l'aire", ha dit Ebelde en una conversa telefònica amb Efe des de Beirut, on està refugiat.

Segons avançava la jornada, els membres de les forces de seguretat van disparar contra "tots els participants en les manifestacions", ha afegit. La versió oficial d'aquests incidents és ben diferent. L'agència de notícies estatal Sana ha informat de la mort de tres membres de les forces de seguretat i dos civils per "trets de grups armats i franctiradors".

Segons l'agència, les forces de l'ordre han respost a aquests atacs i han aconseguit matar quatre homes armats i arrestar-ne alguns a Duma.

Segons l'opinió de l'activista, a Alep estan augmentant les manifestacions "gradualment", i la reticència inicial a unir-se a les marxes és perquè "la majoria dels patrons de les fàbriques són partidaris del règim i la ciutat ha registrat un creixement econòmic i una millora en la qualitat de vida ".

stats