Síria
Especials 08/05/2011

L'exèrcit sirià torna a desplegar-se a una altra ciutat al sud del país per controlar els opositors

Després de retirar-se de Daraa, l'exèrcit pren ara la ciutat veïna i torna a entrar també a la ciutat de Homs.

Agències
1 min
aman efe

AmmanL'exèrcit sirià ha entrat a primera hora del matí a la ciutat de Tafas, al sud del país i molt propera a Daraa, epicentre de les protestes contra el règim del president Baixar al-Assad. Segons alguns testimonis recollits per l'agència Reuters, almenys vuit tancs han entrat a la ciutat acompanyats de tropes i des de llavors se senten trets a diversos carrers. A Tafas, divendres hi va haver una manifestció on es va demanar que al-Assad deixés el càrrec.

France Press assegura que els tancs han tornat a entrar avui a la ciutat de Homs. Pel que fa a la ciutat de Banias, on ahir l'exèrcit també s'hi va desplegar, el president de l'Observatori Sirià dels Drets Humans assegura que les comunicacions telefòniques, l'electricitat i l'aigua estan tallades. "La ciutat està aïllada del món exterior i als barris del sud de la ciutat, bastió dels dissidents, hi ha emboscades", assegura.

Des de l'inici de les protestes contra el règim, a principis de març, han mort almenys 800 persones. El fet que el règim no permeti que hi entrin periodistes per poder certificar el que està passant a Síria, fa pensar que les xifres de morts poden ser molt superiors.

Ahir a Jordània també hi va haver una manifestació contra Baixar al-Assad i en solidaritat amb les protestes al país veí. El ministre d'Afers Exteriors de Jordània ha enviat una carta a l'embaixada a Damasc en relació amb una vintena de ciutadans jordans que han estat detinguts a Síria arran de les manifestacions contra el règim.

stats