DESASTRE AL JAPÓ
Especials 16/03/2011

La situació de tres reactors de Fukushima és “molt greu”

L'OEIA avisa que les autoritats japoneses estan preocupades per l'estat de les piscines de combustible nuclear gastat

Redacció
1 min
Imatge aeria de la central

BarcelonaL'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) adverteix que la situació a la planta nuclear de Fukushima és molt greu. Així ho ha manifestat un responsable d'aquesta institució de l'ONU, segons recull l'agència Reuters.

En la mateixa línia es manifesta el comissari europeu de l'Energia, Günther Oettinger, que adverteix que en les properes hores es podria produir “una nova catàstrofe” a la central de Fukushima. “Corren el risc d'assistir a una nova catàstrofe de gran perill pels habitants i el benestar de l'arxipèlag japonès”, ha assenyalat davant la comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu. Oettinger ja va dir ahir que la situació era apocalíptica.

Per la seva part, les autoritats japoneses estan preocupades per l'estat de la piscina de brossa nuclear que produeixen els reactors 3 i 4 de la central. L'OIEA ha explicat que el govern nipó ruixarà aigua des d'helicòpters sobre el reactor 3 i des de terra mullarà el 4. Si la temperatura d'aquests reactors no baixa començarien a desprendre substàncies radioactives.

stats