Especials 04/09/2012

El líder dels socialistes madrilenys anuncia que Eurovegas anirà a Madrid

Tomás Gómez assegura que Esperanza Aguirre ha tancat l'acord fa dies, però que no ho vol fer públic fins al debat de política general de la comunitat. El PP de Madrid diu que no en sap res

Efe
2 min
Tomás Gómez. EFE

MadridEl líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, ha anunciat aquest dilluns que Eurovegas anirà a Madrid. En una intervenció a la junta de portaveus de l'assemblea de Madrid, el líder socialista ha assegurat que Esperanza Aguirre ja "té tancat un acord des de fa dies" amb Sheldon Adelson per instal·lar el seu macroprojecte de joc i hotels al municipi d'Alcorcón.

Segons Gómez, els papers del projecte "ja són al ministeri de Treball". El líder socialista assegura que la presidenta de la comunitat volia fer pública la notícia en el debat de política general de la comunitat per "desviar l'atenció" de la situació econòmica. "Que ho anunciï ja i que parli del que ha de parlar al debat", ha dit a la junta de portaveus.

El PP de Madrid diu que no en sap res

Després de les paraules de Gómez, el portaveu del PP a l'assemblea, Íñigo Henríquez de Luna, ha assegurat que no té "cap informació" sobre aquest acord entre la Comunitat i Adelson, encara que ha expressat el seu desig que sigui cert.

"Esperem que Madrid tingui sort i ho aconsegueixi, però no tenim cap informació sobre això", ha insistit el portaveu popular.

El juny passat una delegació d'executius de Las Vegas Sands es va desplaçar a Barcelona i Madrid per conèixer els terrenys on es podria ubicar Eurovegas. Els executius no van donar pistes sobre el destí final del projecte.

El director general de Las Vegas Sands, Michael Leven, va assegurar que la decisió es donaria a conèixer aquest mes de setembre.

Eurovegas, el projecte que Sheldon Adelson vol construir a Espanya, serà un macrocomplex de convencions i oci per al qual es preveuen inversions properes als 35.000 milions de dòlars (26.690 milions d'euros) i que ha desencadenat una competició entre la Generalitat i la Comunitat de Madrid, atretes pels 200.000 llocs de treball que promet crear el promotor.

Si es confirma la instal·lació a Alcorcón, es tractaria de la segona opció que s'estudiava per a la Comunitat de Madrid, ja que també es va especular amb la ubicació del complex a Valdecarros, una zona propera al Canal Reial.

L'alcalde d'Alcorcón, David Pérez, havia ofert entre 800 i 1.000 hectàrees, amb la condició que es doni feina als 14.000 aturats que hi ha a la localitat.

stats