Rànquings
Especials 13/10/2022

Sustainalytics situa CaixaBank com el millor banc d’Espanya en el seu ràting de riscos ESG

• CaixaBank millora la seva puntuació respecte a l'any anterior, passant de 19,09 a 17,44 punts i col·locant-se per sobre de la mitjana del sector bancari internacional, que és de 29,5 punts

Redacció
3 min
La formació en sostenibilitat als treballadors és essencial a CaixaBank

CaixaBank ha millorat la seva qualificació en l'índex de ràting Sustainalytics ESG Risk 2022 i s'ha mantingut com a primer banc espanyol del rànquing. Sustainalytics, companyia de Morningstar, mesura l'acompliment de les empreses en matèria mediambiental, social i de govern corporatiu, i qualifica els riscos de sostenibilitat en una escala de 0 a 100, sent el número més baix el millor valorat. D’aquesta manera, les puntuacions es mesuren de la següent manera: entre 0 i 10 implica que l'empresa analitzada té un nivell inapreciable de riscos ESG no gestionats. Entre 10 i 20, el risc es considera baix; de 20 a 30, mitjà; de 30 a 40, alt; i de 40 en endavant, sever.

En aquesta nova edició, CaixaBank ha aconseguit millorar la seva qualificació de 19,09 a 17,44 punts, col·locant-se com el banc espanyol líder, per sobre de la mitjana bancària internacional que és de 29,5 punts.

L'entitat s'ha situat en la posició 31 del rànquing mundial i amb risc baix per segon any consecutiu, sent l'única entitat espanyola a obtenir aquesta qualificació. Aquesta destacada puntuació de CaixaBank es deu a la bona nota en la gestió de riscos ESG, que l’analista qualifica d‘Strong i al descens de l’exposició al risc ESG de l’entitat, que qualifica com a Medium.

L'exposició global de l'entitat en termes de risc és Medium perquè se situa en 47,2 punts, 1,3 menys respecte a l'any anterior. seva Al seu torn, la gestió dels riscos ESG és sòlida i l'analista la qualifica d‘Strong després d'augmentar en 2,3 punts respecte a l'exercici anterior i acumular 66,6 punts.

L’empresa analitza l'ètica empresarial, el govern corporatiu, la governança dels productes, la privacitat i seguretat de les dades, la integració ESG en l'àmbit financer i el capital humà.

En els darrers quatre anys, CaixaBank ha anat progressant en la seva puntuació després de reduir en 7,54 punts la seva qualificació des de l'edició de l’any 2019 fins als indicadors de l'edició actual (de 24,98 a 17,44), la qual cosa ha permès passar de risc mitjà a mantenir-se en risc baix i ser una referència del sector bancari espanyol per segon any consecutiu.

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat 

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva pel benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del Grup i s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible fins a l’any 2024.

En aquesta línia, l'entitat ha estat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l'any, segons la classificació de Refinitiv, que situa al banc en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Igualment, CaixaBank s’ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg, una de les agències d’informació financera de més prestigi.

Fruit de la seva tasca, CaixaBank és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre d’altres, en el Dow Jones Sustainability Index, en els índexs FTSE4Good i en l'A List del CDP Climate Change on és l'únic banc espanyol inclòs.

stats