TECNOLOGIA PER AGUANTAR L'ESTIU
Especials 15/08/2014

Explica les vacances sense avorrir el personal

Us oferim webs i aplicacions per relatar d'una manera atractiva el vostre viatge d'estiu

Enric Borràs
3 min
Pantalla d'exemple d'Odissey

BarcelonaPer sort els reproductors de diapositives ja gairebé han desaparegut de les cases. Però encara hi ha qui, després d'un viatge a un lloc ben típic, us pot plantar el portàtil davant dels nassos per fer-vos empassar una sessió de 200 o 300 fotografies sense editar, moltes repetides i sense descuidar-ne alguna amb el dit a l'objectiu. Una recomanació: eviteu torturar així amics i familiars, reserveu-ho només per als sogres. I si no us podeu estar de publicitar les vostres fantàstiques vacances, trieu només les millors imatges i feu servir alguna de les opcions que us oferim tot seguit:

Odissey

Expliqueu el vostre viatge a partir dels mapes amb Odissey, una eina molt potent, de codi obert, que us permet relatar qualsevol història a partir de la geografia amb diferents plantilles, afegint-hi text i imatges. Hi haureu de dedicar una estona, però és força senzill de fer i aquí us expliquen bé com funciona. Un cop acabat podeu compartir el resultat enviant l'enllaç o incrustar la narració del viatge a la vostra web. Tal com podeu veure al vídeo Odissey pot anar molt enllà i, fins i tot, fer venir ganes de veure el relat i no de fugir corrents.

Google Stories

Sí, per variar Google té una eina que us pot servir. Es tracta d'Stories, pensada per fer relats a partir de fotografies i mapes i que funciona a partir de la integració dels Google Maps i Photos. Heu de tenir en compte una sèrie de factors que us expliquen aquí i fins i tot podeu afegir gifs animats a les fotografies o convertir els relats en vídeos. Bona part del procés és força automàtic i penseu que si us feu alguna fotografia de grup potser us hi afegeix algun famós per sorpresa, com David Hasselhoff.

Blogs

Els blogs encara existeixen, no han desaparegut. Hi ha centenars d'opcions, des de Wordpress i Blogger fins a Tumblr i molts més; totes us permeten explicar un viatge afegint-hi textos, fotografies i vídeos i després enviar l'enllaç a amics i coneguts. El podeu anar actualitzant mentre feu el viatge i així no haureu d'anar enviant correus electrònics a tothom. I si us volen dir alguna cosa, que hi deixin un comentari.

Journi

Obrir un blog és molt pràctic quan podeu anar trobant llocs on connectar-vos. Però si no és el cas, o no voleu perdre hores del viatge buscant cibercafès, Journi pot ser una bona opció. És una aplicació pensada especialment per a explicar viatges i permet escriure els episodis i penjar les fotografies encara que no tingueu accés a internet. Quan n'aconseguiu podreu publicar el contingut, afegir-lo a la vostra web o blog i compartir-lo per les xarxes socials. L'aplicació també permet seguir les rutes d'altres viatgers i marcar a quins països heu estat.

Facebook, Flickr o FlickrInstagram

És senzill, pengeu quatre o cinc fotografies en alguna de les vostres xarxes socials i els amics ja les veuran allà, si volen. És l'opció més fàcil i habitual i funciona prou bé per fer enveja als qui no tenen tanta sort com vosaltres i no tenen vacances. Eviteu el clàssic vídeo de YouTube que no és res més que un recull de fotografies que passen poc a poc amb una dubtosa música de fons. Segurament ningú més que vosaltres el veurà fins al final.

stats