TEATRE
Especials 02/07/2012

El Grec reivindica Carmen Amaya

La companyia Trànsit Dansa fusiona flamenc i contemporània a 'Ballant a la sorra', els dies 4 i 5 al teatre Grec i a l'agost al Romea

Laura Serra
1 min
Trànsit Dansa / DAVID RUANO

BarcelonaCarmen Amaya va ser una flamenca catalana universal, que triomfava a Hollywood com Marylin o Ava Gardner però que se l'ha estimat i reivindicat poc a Catalunya. Maria Rovira s'ha proposat donar a conèixer aquesta figura amb un espectacle que fusiona el seu flamenc pur amb dansa contemporània, i que repassa la seva vida i trajectòria.

La producció compta amb música en directe de flamencs com Chicuelo, el Duende, el Salao i la cantaora Rosalia Vila i una companyia d'11 ballarins. La dramatúrgia de Victòria Szpunberg explica en quatre parts la vida de la bailaora: quan va morir a Begur, la seva infància i joventut al barri de barraques del Somorrostro (títol de l'anterior espectacle de Maria Rovira), el seu exili en motiu de la guerra i el seu èxit internacional i finalment la seva mort poc després d'enregistrar el film 'Los Tarantos'. "Ella ballava per viure. Tenia una malaltia de ronyó i li van dir que havia de suar. I ella no ballava com ho feia per qüestions intel·lectuals, sinó per viure", explica Maria Rovira.

L'espectacle s'estrenarà el 4 i 5 al Teatre Grec i farà temporada a l'agost al Teatre Romea.

stats