Especials 29/03/2012

Un 82% dels treballadors ha secundat la vaga a Catalunya segons els sindicats

El seguiment ha fregat el 100% en la indústria i el transport tot i que ha caigut al 50% en el cas dels autònoms

Ara
1 min
Treballadors de la Zona Franca, durant la vaga general / PERE VIRGILI

BarcelonaEl 82% dels treballadors s'ha sumat a la vaga general convocada per avui segons dades facilitades pels sindicats. Els treballadors de transports són els que més han secundat la vaga, amb un 100% de seguiment. La indústria s'hi acosta amb un 95% de treballadors en vaga i a l'ensenyament, un 75% dels treballadors no ha anat a treballar. Entre els funcionaris, el seguiment global ha estat del 75%.

El comunicat també especifica que segons la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, la meitat dels treballadors autònoms ha seguit la vaga, especialment en el sector del taxi, transport, agricultura i bona part del comerç.

Segons els sindicats, els serveis mínims han fet treballar a 260.000 treballadors i faciliten les dades de consum elèctric per demostrar la incidència de la vaga. Concretament, el consum elèctric ha passat dels 35.000 MW de dijous passat als 27.000 MW d'avui a les 10 del matí.

En declaracions fetes després de participar en un piquet informatiu, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, s'ha mostrat "molt satisfet amb la participació". Per la seva banda, Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT, ha insistit en que "això no s'acaba aquí, s'ha de sortir al carrer aquesta tarda contra la reforma laboral".

stats