Especials 27/01/2012

“Quan trobi feina em compraré un ordinador, segur!”

Driss Zmerdeh / Participant del punt Tic-Òmnia de la Fundació Marianao

Daniel Romaní
1 min
Driss Merdehk

BarcelonaVaig néixer al Marroc i fa deu anys que visc a Catalunya. Fins fa poc no sabia fer res amb l'ordinador. Ara fa uns mesos, gràcies al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), vaig conèixer el punt Tic-Òmnia de la Fundació Marianao i hi vaig fer un curs d'iniciació a l'ordinador, en què vaig aprendre a fer arxius i carpetes a l'ordinador, a fer textos, fer servir internet –buscar informació i utilitzar el correu electrònic–. Actualment estic fent el segon curs, centrat en l'elaboració del currículum i la recerca de feina; hi vaig dos cops per setmana.

He après a buscar feina per internet. Quan veig les ofertes que m'interessen, copio l'adreça i envio el currículum amb un sol clic. Abans algun conegut m'havia d'acompanyar amb cotxe per poder deixar el currículum a empreses que eren lluny i, esclar, era complicat.

A internet el que més faig és buscar feina, però també miro les notícies del meu país i del món. Abans perdia el temps sense fer res, al bar, però ara estic molt de temps aprenent coses a través d'internet.

També xatejo amb el meu millor amic, que és al Marroc, i fins i tot he pogut veure la meva família cara a cara gràcies a la webcam; això és fantàstic, perquè només hi puc anar un cop a l'any, al Marroc.

Jo crec que internet és actualment necessari. Quan trobi feina em compraré un ordinador, segur!

stats