Especials 14/10/2011

La policia tunisiana reprimeix una manifestació islamista contra una televisió del grup de Berlusconi

Protestaven contra l'exhibició de la pel·lícula franco-iraniana 'Persepolis', on apareix Al·là en forma d'home vell, quan l'Islam prohibeix qualsevol imatge de Déu

Cristina Mas
1 min

BarcelonaLa policia tunisiana ha dissolt amb gasos lacrimògens una manifestació de centenars d'islamistes que es manifestaven davant del complex de govern de la Kasbah a Tunis per protestar contra difusió per la cadena privada Nessma TV de la pel·lícula franco-iraniana "Persepolis".

Segons informa AFP diversos manifestants s'han refugiat a la mesquita de la Kasbah i alguns d'ells han estat detinguts. La manifestació havia començat a la sortida de les pregàries d'una mesquita de la capital. Amb consignes com "Al·la és gran" i crits contra Nessma, la manifestació ha arribat fins a la seu del govern i només alguns dels manifestants han seguit endavant amb la protesta mentre els comerciants tancaven les botigues.

L'escena de la pel·lícula que més ha irritat als islamistes és la que apareix Déu sota la forma d'un home vell amb barba, quan l'Islam prohibeix la representació en imatges d'Al·là i el profeta Mahoma.

Nessma TV es va crear el març de 2007 com a mitjà de comunicació privat fundat pels germans Nabil i Ghazi Karui, publicistes tunisians que han fet importants campanyes al Magrib. Poc després els accionistes van arribar amb un acord amb Mediaset, de Silvio Berlusconi i de Tarak Ben Ammar, que van aportar a parts iguals una ampliació de capital de 30 milions de dòlars. La presidència de la cadena va passar aleshores a mans de Fethi Houidi, antic president de la ràdio i la televisió públiques i ministre sota el règim del derrocat Ben Ali.

Tunísia prepara per al proper dia 23 d'octubre les primeres eleccions de la Primavera Àrab que han d'elegir una Assemblea Constituent, el Parlament que redactarà la nova constitució del país.

stats