TURISME
Especials 05/07/2011

Barcelona és la ciutat més simpàtica d'Europa, segons un web de viatges

Així ho han decidit els usuaris de TripAdvisor. Roma ocupa el segon lloc, i Madrid, el tercer. Venècia és la ciutat més romàntica i Londres la més divertida. La més avorrida és Brussel·les i Atenes la més bruta

Efe
1 min
5.000 pares i nens ballen al SonarKids

BarcelonaBarcelona és la ciutat europea més "simpàtica", segons l'enquesta que ha fet el web de viatges TripAdvisor entre els seus usuaris.

Barcelona lidera el rànquing amb un 11,35% dels vots. Roma, en segona posició, té un 10 % dels vots. Madrid ocupa el tercer lloc, amb un 8,6%, i Sevilla, el quart, amb un 7,4%.

A més, Barcelona i Madrid, amb un 8% i un 7% cadascuna, són dues de les ciutats europees en què és més fàcil moure's, només per darrere de Londres (un 18%) i París (un 15%), també elegides les més cares de tot Europa.

En canvi, les ciutats en les quals sembla més difícil moure's són Istanbul i Roma (totes dues amb un 10 %), i Atenes (un 7 %).

Els resultats de l'enquesta no semblen llançar dubtes sobre el romanticisme que envolta la ciutat de Venècia, amb un 31% dels vots, seguida d'una altra clàssica, com és París, amb un 26 %.

Ja a més distància però en tercer lloc els segueix Roma, amb un 7%, mentre, per contra, es consideren poc romàntiques ciutats com Birmingham (un 11%), Berlín (un 6%) i Frankfurt (un 5%).

Els usuaris també han escollit les capitals més divertides. Ha guanyat Londres, amb un 13%, seguida de París (un 9%) i Roma (un 8%). Brussel·les, Zuric i Ginebra estan considerades com les més avorrides.

Aquestes dues últimes destaquen també per la seva neteja, al costat d'Estocolm.

En canvi, Atenes apareix com la ciutat europea més bruta (un 15%), seguida de Roma (un 10%) i d'Istanbul (un 9%).

stats