SOCIETAT
Especials 22/05/2012

La Generalitat redueix l'impacte de la vaga d'educació al País Valencià

Les dades del govern valencià i les dels sindicats disten en uns 40 punts. La conselleria d'Educació parla d'un seguiment del 26,69%, mentre que els convocants el xifren en el 65%. Des de les 18 h, una manifestació recorre el centre de València

Salvador Almenar
2 min
La capçalera de la manifestació de València per l'educació pública / SALVADOR ALMENAR

ValènciaSegons les dades de la conselleria d'Educació del govern valencià, la vaga general està tenint una escassa incidència al País Valencià. Només el 26,69% dels professors d'infantil, primària i secundaria haurien secundat la vaga convocada a nivell estatal. Molt diferents són les dades que ofereixen els sindicats. Per als cinc sindicats representats a la mesa sectorial d'Educació, la vaga està tenint un seguiment "significatiu" a totes les etapes. Les dades parlen d'un seguiment global del 65% a tot el País Valencià.

Durant aquest matí hi ha hagut alguns actes de protesta en els centres educatius i a les portes de la seu de la conselleria d'Educació. Fins a aquest punt s'han desplaçat diversos centenars d'alumnes per criticar l'aplicació del 'decret Wert' per part del govern valencià. De manera pacífica han cantat consignes com "No a la privatització de l'educació" davant l'atenta mirada dels funcionaris, alguns dels quals han aplaudit la protesta dels estudiants.

La jornada de vaga va començar ahir a la nit en algunes facultats. Per exemple, a la de Magisteri, més d'un centenar d'alumnes van decidir passar la nit a la facultat com a protesta davant la pujada de les taxes universitàries. La jornada de vaga acabarà aquesta tarda amb les manifestacions que recorren els principals carrers de les tres capitals del País Valencià. La convocatòria estava fixada per a les sis de la tarda amb l'objectiu que, tant qui hagués fet vaga com qui no, pogués sumar-se a aquesta marxa de protesta per les retallades aprovades en educació.

"No a les retallades en els serveis públics"

Des de les sis de la tarda, milers de persones es manifesten al centre de València per l'ensenyament públic. Sota el lema "No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell [del govern valencià]", la mobilització ha sortit de la plaça de Sant Agustí i recorrerà els principals carrers de la capital valenciana fins a arribar a la plaça d'Amèrica. Alguns manifestants porten pancartes com "Per l'escola pública, la de tots i totes, endavant" o "Més inversió en educació i menys corrupció" enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

stats