Societat
Especials 06/07/2012

El govern valencià indemnitza amb 9 milions d'euros els afectats pels incendis

Les famílies que han perdut casa seva rebran 13.600 euros

Ara
1 min
Fabra atribueix  A la meteorologia l'extensió del foc

ValènciaEl govern de la Generalitat Valenciana donarà 9 milions als ajuntaments de Cortes de Pallàs i Andilla perquè els destinin a indemnitzar les famílies, empreses i explotacions agrícoles afectades pels incendis dels passats 28 i 29 de juny.

Segons el decret aprovat per l'executiu valencià, les famílies que hagin perdut el seu habitatge habitual rebran 13.600 euros, mentre que la indemnització per una segona residència serà de 10.900 euros.

Els danys en l'equipament personal i domèstic bàsic es recompensarà amb 3.500 euros, si és mobiliari que pertany a l'habitatge habitual, o 2.000 euros si no ho és. Els ajuts per als danys a vehicles seran d'un màxim de 4.000 euros.

Les explotacions agrícoles i ramaderes podran rebre finançament de fins a 12.000 euros com a màxim per als projectes d'inversió que necessitin per reparar els danys produïts pels incendis.

Les indemnitzacions als autònoms i a les petites i mitjanes empreses que hagin patit afectacions a les seves instal·acions o béns rebran un màxim de 12.000 euros. El decret contempla també alguns ajuts específics per als establiments de turisme d'interior, amb un màxim de 500 euros per plaça en funció dels danys i la zona afectada.

stats