Especials 24/02/2013

El Vaticà acusa la premsa de voler condicionar el conclave

La secretaria d'Estat de la Santa Seu respon així a l'article sobre un presumpte informe sobre sexe i corrupció a la cúria que hauria propiciat la renúncia de Benet XVI

Efe
1 min
Ratzinger ha celebrat aquest dissabte els últims exercicis espirituals com a papa. EFE

Ciutat del VaticàLa secretaria d'Estat de la Santa Seu ha difós aquest dissabte un comunicat on rebutja els "intents de condicionar els cardenals de cara al conclave amb la difusió de notícies molt sovint no verificades o verificables i, per tant, falses, perjudicials tant per a persones com institucions".

A través d'una nota publicada a la plana web de Ràdio Vaticana, la secretaria d'Estat recorda que "la llibertat del Col·legi Cardenalici, que té la missió de proporcionar un nou Papa a l'Església catòlica, ha estat sempre defensada per l'Església, per assegurar una elecció basada únicament en decisions a favor de l'Església".

La Santa Seu respon així a l'article sobre un presumpte informe sobre sexe i corrupció al Vaticà que hauria propiciat la renúncia de Benet XVI.

"A través dels segles, els cardenals han hagut de fer front a múltiples pressions a l'hora d'escollir pontífex per part de diferents poders, enfrontat-se a lògiques de tota forma política i mundana", continua la nota de la institució vaticana, que presideix el cardenal Tarcisio Bertone.

Segons el comunicat, la manera amb què s'intenta influir els cardenals ha canviat i, en l'actualitat, "s'intenta alterar l'opinió pública a través d'arguments i valoracions que no recullen el sentiment espiritual que l'Església està vivint".

"No falta qui prova d'aprofitar-se del moment de sorpresa i de desorientació dels esperits dèbils per sembrar confusió i desacreditar l'Església i el seu govern, recorrent a instruments antics, com la murmuració, la desinformació, i de vegades, la calúmnia", va dir divendres el portaveu vaticà, Federico Lombardi, a Ràdio Vaticana.

stats