Especials 16/09/2011

Els comerços de 24 hores podran vendre tabac

Encara que sigui obligatori l'ús de la màquina expenedora, això desperta la por del gremi d'estanquers. A Barcelona, la majoria d'aquests establiments són d'Opencor i locals regentats per pakistanesos

Efe
1 min

MadridEl president de la Unió d'Associacions d'Estanquers, Mario Espejo, ja ha sortit en contra de la posició liberalitzadora del govern de Zapatero respecte la venda de tabac, perquè creu que això suposaria la caiguda en picat del mercat tabaquer.

Espejo creu "si el mercat del tabac ja és difícil de controlar, amb aquesta mesura ja seria incontrolable i l'entrada de producte falsificat seria massiva". A més a més, els estanquers apunten que aquesta decisió va en contra de totes les decisions anteriors en matèria de prevenció del tabaquisme, ja que després de ficar molts entrebancs al consum de tabac, ara faciliten que "milers de botigues es llencin a vendre tabac".

De fet, en algunes zones de Madrid aquests locals, regentats majoritàriament per ciutadans d'origen xinès, segons indica Espejo, ja es ven tabac de forma clandestina.

El president dels estanquers ha avançat que Opencor, filial d'El Corte Inglés, també ha mostrat interès per vendre tabac en els seus establiments.

stats