Especials 08/06/2012

RTVV destitueix l'últim directiu imputat en la trama Gürtel

L'Audiència Nacional va imputar ahir el director econòmic, Ricardo Calatayud, per un delicte continuat de prevaricació i malversació de fons públics durant la visita del Papa

Ara
1 min

ValènciaEl director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba, ha destituït el director econòmic i financer de l'ens després que ahir fos imputat en la causa que investiga les presumptes irregularitats en la concessió de contractes durant la visita del Papa a València el 2006.

A Ricardo Calatayud, que ja ocupava aquest càrrec el 2006, el jutge de l'Audiència Nacional que investiga la peça separada del cas Gürtel li imputa delictes continuats de prevaricació i malversació de fons públics. El jutge Pablo Ruz l'ha citat a declarar com a imputat el 28 de juny.

Segons la investigació, la trama Gürtel es va quedar amb més de la meitat dels 7,4 milions d'euros que Canal 9 va destinar a la cobertura dels actes de la visita de Benet XVI a través de pantalles distribuïdes per la ciutat.

En la causa també estan imputades altres persones que durant l'estiu del 2006 ocupaven càrrecs directius en la televisió pública. És el cas de l'exdirector Pedro García Gimeno, l'excap del departament tècnic, Luís Sabater, i l'exdirector d'Antena, Antonio de la Viuda.

stats