Publicitat
Publicitat

Una xarxa social desenvolupada a Catalunya ajudarà els fumadors a deixar el tabac

El projecte, de la Universitat de Lleida, serà un punt de trobada entre pacients i professionals sanitaris per complementar el tractament mèdic contra el tabaquisme

El grup de treball en tabaquisme de la Facultat de Medicina i la spin-off sorgida de la Universitat de Lleida, Hesoft Group, han posat en marxa una xarxa social d'accés gratuït per a ús tant dels professionals de la salut com dels pacients, amb l'objectiu de complementar el tractament mèdic i terapèutic de les persones que volen deixar de fumar, o ja ho estan fent. El responsable del grup de treball, Francesc Abella, ha remarcat que "no es tracta d'un tractament alternatiu, sinó d'un complement al treball terapèutic amb l'objectiu d'aconseguir un percentatge més elevat d'èxit entre els pacients i de facilitar l'intercanvi d'experiències entre els professionals sanitaris que benefici els usuaris". El Dr. Abella, juntament amb el degà de la Facultat de Medicina de la UdL, Joan Ribera, i l'informàtic Josep Cuadrado (Hesoft Group) han presentat aquest dilluns aquesta iniciativa pionera que es posarà a disposició de tots els centres assistencials de Catalunya i de la resta de l'Estat. De moment, la xarxa ha començat a funcionar amb 20 pacients i agruparà els professionals en tabaquisme de l'Hospital de Santa Maria i els Centres d'Assistència Primària de Rambla de Ferran i 1 de Maig de Lleida.

L'accés a la xarxa social, gratuït, requereix registrar-se i acceptar algunes normes, com ara no pertànyer a un club de fumadors, ni tampoc a la indústria tabaquera i ser respectuós amb els comentaris. Al mur hi podrà interactuar tothom però també hi haurà sales de xat reservades als pacients d'un mateix facultatiu, de la mateixa manera que els experts en tabaquisme podran intercanviar confidencialment experiències, estratègies i dubtes.

Els promotors de la iniciativa s'han mostrat partidaris d'estendre-la a altres patologies, com ara les relacionades amb l'alimentació, així com l'alcoholisme i la hipertensió, entre d'altres. De moment, han anunciat que per a la propera primavera estarà enllestida una web per al tractament a distància de les persones que volen deixar el tabac.

Els mateixos promotors fa un any ja van posar en marxa un programa informàtic interactiu per al control, la gestió i diagnòstic de qui vol deixar de fumar, que eleva el percentatge d'èxit al 70%, segons ha recordat Abella.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT