FUNDACIÓ "LA CAIXA"
Especials 22/10/2020

Ximo Puig i Isidre Fainé visiten les obres de CaixaForum València

Els treballs de construcció del centre cultural avancen segons el calendari previst, ja s’ha acabat la demolició i fonamentació i s’ha iniciat l’aixecament d’estructures

2 min
El president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, a l’interior de l’edifici Àgora on tenen lloc les obres de CaixaForum València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé (a la foto), han visitat aquest dijous les obres del CaixaForum València, la inauguració de les quals està prevista per a l’any 2022.

Els treballs del nou centre cultural, a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, avancen segons el calendari previst. Ja s’ha acabat la demolició i fonamentació i s’ha iniciat l’aixecament d’estructures; en concret, els pilars de la zona que contindrà les sales d’exposicions, com també una estructura metàl·lica arquejada que servirà de base per acollir les oficines i la coberta de la botiga del futur centre cultural.

Igualment, la contractació de tota l’obra pendent ja s’ha completat, excepte la part audiovisual. Està en fase de licitació el revestiment d’una futura sala polivalent que els visitants podran veure pràcticament suspesa en l’aire, i que l’arquitecte del projecte, Enric Ruiz-Geli, anomena “núvol”.

Les obres a l’interior de l’edifici Àgora es van iniciar al març, i, després d’una aturada obligada de quatre setmanes a causa de la crisi sanitària, s’han pogut reprendre.

La inversió de la Fundació La Caixa per convertir en realitat aquest projecte serà de 19,4 milions d’euros, xifra a la qual se suma un pressupost anual d’uns 5 milions d’euros per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

El projecte, presentat per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli i el seu estudi Cloud 9, respecta, potencia i conviu amb l’Àgora, obra de Santiago Calatrava, i en manté el concepte original com a espai de reflexió i gran superfície cultural oberta, pública i de molta activitat.

El nou CaixaForum tindrà dues sales d’exposicions, un auditori amb capacitat per a unes 300 persones, llibreria, restaurant i un espai familiar i educatiu, amb un total de 6.500 metres quadrats útils.

Compromesos amb el benestar dels valencians

CaixaForum València permetrà incrementar l’acció social i cultural que la Fundació La Caixa duu a terme a la ciutat i a la Comunitat Valenciana, i que ha anat augmentant significativament els últims anys. L’entitat ha ampliat la inversió per al desenvolupament d’iniciatives socials, educatives i culturals durant aquest any 2020, fins als 32,5 milions d’euros.

“Som aquí, un cop més, per reafirmar la nostra voluntat de contribuir al benestar dels valencians. El nostre compromís és més sòlid encara en aquests moments tan difícils. Per això, estem incrementant la nostra inversió per reforçar les iniciatives de caràcter social, científic i educatiu en aquesta comunitat. De la mateixa manera, apostem per la cultura com a eina per fomentar la inclusió social i el creixement personal, com evidencien les obres d’aquest nou centre CaixaForum”, ha explicat Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa.

Entre les prioritats de l’entitat a la Comunitat Valenciana per afrontar la crisi social i sanitària, destaca la col·laboració en la millora de les condicions de vida dels infants més vulnerables, la promoció de l’envelliment actiu de les persones grans i l’atenció integral a pacients amb malalties avançades, així com el suport a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió.

stats