Esports 02/01/2011

Abidal i Bartra faran de Puyol i Piqué avui

Albert Solé
3 min
Éric Abidal haurà de tornar a fer de central avui.

Barcelona.Al Barça mai li han anat massa bé els primers partits de l'any, els que arriben després d'una o dues setmanes de vacances, almenys amb Guardiola d'entrendor. L'any passat el Vila-real es va endur un empat del Camp Nou en el primer partit del 2010, i en el del 2009 el Mallorca va fer suar de valent els blaugrana tot i el 3-1 final. Pep Guardiola sempre es fa venir bé les estadístiques per mirar de motivar els seus jugadors, el públic i l'entorn per partits amb poc glamur com el d'avui amb el Llevant. Ahir va recordar aquests precedents i va demanar a l'afició que no els deixin sols, que és festa i l'hora és bona (18 h). El que en realitat preocupa més al tècnic és trobar-se falta de ganes davant un partit poc atractiu amb un equip en què no hi seran segur ni Messi, ni Piqué ni Puyol. Aquest és l'autèntic maldecap.

És evident que el maldecap de la baixa de Messi se l'ha buscat Guardiola perquè va donar un permís exclusiu a l'argentí per arribar avui de vacances, cinc dies més tard que la resta, però els altres dos els haurà de suplir com pugui. La baixa obligada de Piqué per sanció -va veure la cinquena groga contra l'Espanyol- pensava solucionar-la amb Abidal de central i Maxwel a l'esquerra sense problemes, però la lesió de Puyol amb Catalunya li ha trastocat els plans. Tot i això, Guardiola va voler tancar una possible polèmica abans que s'obrís: "És normal que Puyol i els jugadors catalans del Barça i l'Espanyol vagin a jugar amb Catalunya, no volem que ningú es lesioni però aquestes coses passen, podria haver passat entrenant aquí". Per al lloc del de la Pobla de Segur, Guardiola té dues opcions: o bé Gabi Milito, que ja té l'alta mèdica, o bé el jove del filial Marc Bartra, que ha entrat en la convocatòria; tot i que després de dos mesos de baixa de l'argentí, el més lògic seria que apostés per Bartra. "Jugar amb dos centrals esquerrans (Abidal i Milito) no és tan habitual com amb dos de dretans, però podrien fer-ho, encara que és clar que ho valoro i per això Bartra (dretà) està a la llista".

I en el lloc de Messi?

Un cop assumit que Villa juga sempre partint des de l'extrem esquerre, i que Messi és el fals 9 en la majoria de partits, la baixa de l'argentí obre un altre debat. Sense Messi, què és millor? Jugar amb un davanter centre més pur com Bojan, que canvia la manera de jugar dels extrems? O bé optar per posar a Iniesta en aquesta posició com ja ha fet algun cop? Guardiola té clar que sense Messi al camp l'equip atacarà d'una altra manera, i només ha de decidir de quina.

Amb baixa de Leo Messi, la presència d'Ibrahim Afellay a la convocatòria hauria donat moltes alternatives per omplir el sudoku, però no és a llista per un qüestió burocràtica, simplement. Els fitxatges d'hivern només poden inscriure's a partir del primer dia laborable del mes de gener, és a dir, el dia 3. Tan simple com absurd.

El Llevant, sense Caicedo

L'altre club blaugrana de la Lliga, el Llevant, arriba al Camp Nou després de tancar el 2010 amb un 8-0 molt dolorós en l'anada de la Copa al Bernabéu. Com sempre, el tècnic de Santpedor ja va advertir que "si pensem que per aquest resultat serà fàcil, ens equivocarem molt". El Llevant es presenta al Camp Nou amb tres baixes: La més important és la del seu davanter i l'home que ha fet la majoria de gols (7 dels 18), l'equatorià Felipe Caicedo, per lesió. També està lesionat Javi Venta, el lateral dret; en canvi, el lateral esquerre titular, Juanfran, no jugarà per decisió tècnica. Del Horno està cedit per al València i no podrà jugar diumenge que ve, per això el tècnic Luis García no vol que Juanfran, amb quatre grogues, vegi la cinquena avui i quedar-se contra el València sense lateral esquerre.

stats