PRIMER EQUIP
Esports 18/10/2011

Abidal confia ampliar el seu contracte fins al 2014

Éric Abidal ha confirmat la seva voluntat de retirar-se del futbol amb la samarreta del Barça, just abans d'una altra reunió per ampliar-li el contracte. Fontàs va renovar ahir fins a l'estiu del 2015.

Toni Padilla
2 min
Éric Abidal, que dissabte va substituir Gerard Piqué, en el moment d'incorporar-se  al partit contra el Racing de Santander.

BARCELONAEl francès Éric Abidal es reunirà aquest dijous amb la secretaria tècnica i la directiva del Barça per negociar l'ampliació del seu contracte, que ara mateix acaba a finals d'aquesta temporada. El Barça li va oferir la renovació automàtica l'última temporada, quan es va saber que tenia un tumor al fetge, però el futbolista va preferir rebutjar l'oferiment.

Abidal va explicar el seu punt de vista ahir, i va comentar que si encara no ha signat la renovació no és per "un problema econòmic". I va afegir: "La clau són els anys pels quals vull renovar: dos estaria bé, i vull quedar-me. Arribarem a un acord, això és segur". Éric Abidal ja va ampliar el seu contracte amb el Barça el 2009, quan va signar fins al 30 de juny del 2012. "Parlo molt amb el meu representant sobre aquesta qüestió. Em trobo bé, vull jugar aquí, al millor club del món, i és difícil anar-se'n a altres equips. Com vaig dir en la meva última roda de premsa, no he volgut enganyar ningú, de salut estic perfectament i intento demostrar-ho al camp, penso que ho faig bé. Si ho puc continuar fent aquí millor. El meu cap i la meva família són aquí. El problema no és econòmic, sinó d'anys per temporada. Dijous ens reunirem", ha raonat l'exjugador del Lió, que ha sonat com a possible reforç del PSG.

A l'estiu el Barça es va reunir unes quantes vegades amb el representant del jugador, David Venditelli, i tot i que les posicions de les dues parts no estaven gaire allunyades, no es va aconseguir signar el contracte.

Abidal també va dir la seva sobre el partit que va jugar amb la selecció francesa contra els bosnians a l'Stade de France tot i tenir algunes molèsties físiques: "Guardiola preferia que no jugués els dos partits, però també sap que la selecció és important per a mi. Em vaig trobar bé per jugar i, per sort, no em vaig lesionar i estic a punt per centrar-me en el meu equip, que és el més important", ha deixat clar l'internacional francès, que confia renovar ben aviat.

Ara mateix, la majoria dels defenses del club tenen contractes que els lliguen amb l'entitat força temps. Carles Puyol és el primer que acaba contracte, el 2013. La resta de defenses i migcampistes que es poden adaptar a l'eix de la defensa acaben contracte el 2014 (Adriano, Maxwell i Mascherano) o el 2015: Sergio Busquets, Gerard Piqué, Dani Alves i l'últim que ha signat, Andreu Fontàs.

Fontàs, renovat

Precisament ahir el club va fer pública la renovació del defensa banyolí, que tenia contracte fins al 2012. El defensa va signar per a quatre temporades -fins a la temporada 2014/15- i la seva clàusula de rescissió augmenta dels 30 als 70 milions d'euros. El jugador va declarar a Barça TV després de signar el nou contracte: "A mi em toca demostrar que hi sóc per a tot el que faci falta. Em dóna encara més i més força per treballar al màxim cada dia i demostrar que valc".

stats