BARÇA
Esports 13/06/2012

Acord total entre el Barça i Tito Vilanova a l'espera de la firma

Avui podria fer-se oficial i firmar-se l'acord entre Tito Vilanova i el Barça, després que el seu agent negociés el contracte amb Bartomeu i Zubizarreta. El director esportiu, va renovar ahir fins el 2014.

Natalia Arroyo
2 min
Tito Vilanova podria interrompre les vacances avui per firmar el contracte amb el Barça.

BARCELONA.Tito Vilanova i el Barça ja han concretat tots els detalls del contracte que vincularà el tècnic amb el club les dues pròximes temporades. Ahir al matí es van reunir a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí el seu representant, Josep Maria Orobitg, el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident, Josep Maria Bartomeu, per perfilar les condicions que encara quedaven per aclarir i confirmar el nomenament de Vilanova com el relleu de Guardiola a la banqueta del primer equip del Barça. Tito serà l'entrenador fins al 2014 i podria interrompre les seves vacances per firmar avui el contracte. Divendres seria el dia triat per presentar-lo oficialment.

El 27 d'abril s'anunciava la no renovació de Pep Guardiola i la tria oficiosa de Tito Vilanova com a substitut del de Santpedor. Un mes i mig després, encara no s'ha confirmat l'acord però l'entesa entre les dues parts és total i ahir es van acabar d'acostar les postures per acordar que Tito Vilanova dirigirà l'equip l'any que ve i el següent. És possible que durant el dia d'avui, el de Bellcaire d'Empordà baixi a Barcelona per signar el contracte i preparar la seva presentació, prevista per a finals de setmana.

Negociant pel cos tècnic

Segons publicava el diari Sport ahir, Orobitg va negociar amb Zubizarreta i Bartomeu el nou contracte de Vilanova i, de retruc, també les condicions dels seus ajudants. Els sous i les primes per títol del cos tècnic eren dos dels aspectes que estaven endarrerint l'acord però Orobitg va desencallar ahir l'assumpte. Segons aquest mitjà, a més, ja s'haurien acabat de decidir els nous responsables de les àrees que han quedat desocupades després de la marxa de Lorenzo Buenaventura (preparador físic) i del mateix Tito (segon entrenador). A l'espera de la confirmació oficial del club, els dos candidats més ben situats són Edu Pons i Jordi Roura, que també va passar ahir un moment per Sant Joan Despí. La trobada, segons assegurava Mundo Deportivo , va durar tres hores. El diari As mantenia que el que havia allargat la reunió era el sou que el club ha ofert al tècnic, amb un fix lleugerament més baix que el que cobrava l'any passat, però millorat amb variables per títols. Però Jordi Borda, de Catalunya Ràdio, avançava que Vilanova tindrà idèntiques condicions que Guardiola després del triplet.

Zubizarreta renova fins al 2014

El director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, va ampliar ahir el seu contracte fins al 30 de juny del 2014 (un any més del que ja tenia) i totes dues parts es reserven l'opció de prorrogar-lo dues temporades més, fins al 30 de juny del 2016 .

stats