MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 22/05/2011

Webber sortirà per davant de Vettel

Nuria García
2 min
Webber sortirà per davant de Vettel

La superioritat dels Red Bull és evident. Ahir, al Circuit de Catalunya, van tornar a demostrar-ho. I és que els pilots dels cotxes dels braus alats s'han acostumat a celebrar les pole positions des dels boxs. Mark Webber i Sebastian Vettel aconsegueixen voltes ràpides quan s'ho proposen i, fins i tot, en veure com ho fan sembla fàcil marcar un temps de pole . I sí, les celebren des dels boxs mentre la resta de rivals es barallen a la pista en els últims minuts de la Q3. Ells surten, fan la seva feina en els primers instants -i la fan bé!- i esperen pacientment dins dels boxs, observant les pantalles de temps i mirant què fan la resta de rivals fins que cau la bandera de quadres. Llavors arriben les abraçades entre tots els mecànics i els polzes enlaire des dels boxs cap al mur i viceversa. És l'hora de les celebracions.

Respecte als quatre dissabtes anteriors d'aquesta temporada, ahir la història va variar una mica. No va ser Vettel qui va aixecar el seu dit índex. Va ser Mark Webber qui va fer una volta espectacular que cap dels seus rivals va superar. "La volta ha estat molt bona i estava pregant perquè el meu nom estigués a dalt de tot quan he creuat la meta. Ha estat una volta bonica, una bona lluita amb Seb. Avui era el meu dia", va comentar un satisfet Webber. L'australià va celebrar la primera pole position de la temporada justament en un dels circuits on l'any passat ja la va aconseguir. I és que Catalunya és un traçat de bons records per a Webber. L'any passat va sortir des de la primera posició i va guanyar la cursa amb una autoritat incontestable i fa dos anys, també amb Red Bull, va fer podi: va ser tercer.

Els dos Red Bull, a més, van aconseguir copar la primera fila de la graella sense el KERS, que segueix sent el taló d'Aquiles dels cotxes d'Adrian Newey. "Estem treballant de valent amb el KERS. No l'he tingut a la Q2 ni a la Q3, però estic segur que el tindrem per a la cursa", va dir Vettel tot just baixar del cotxe.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari sortirà des de la setena fila de la graella, ja que va aconseguir el tretzè millor temps. Alguersuari corre a casa i té ganes de fer una bona cursa davant la seva afició. "Crec que podem fer una cursa competitiva", va dir el barceloní, que va afirmar, de cara a la cursa, que podrien fer tres aturades.

Homenatge a Vettel

El Circuit de Catalunya va retre homenatge a Sebastian Vettel. L'alemany, que va proclamar-se campió del món l'any passat, va descobrir la placa que es col·locarà a l'avinguda dels Campions del traçat català al costat d'altres campions com Michael Schumacher, Ayrton Senna, Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Jenson Button. "He fet moltes voltes aquí i moltes curses i és maco tornar-hi. Tant de bo faci moltes curses bones a Barcelona en el futur", va dir Vettel.

stats