Esports 26/01/2011

Adebayor, un noi problemàtic al Bernabéu

N.g. / T.p.
1 min
Emmanuel Adebayor, nou jugador del Reial Madrid.

BARCELONA.José Mourinho ja té el davanter que volia, Emmanuel Adebayor. El Reial Madrid i el Manchester City han arribat a un acord perquè Adebayor jugui cedit al conjunt madridista fins a finals de temporada per una quantitat que s'apropa als 3,5 milions d'euros. A més, el Madrid es reserva una opció de compra per al proper mes de juliol, un cop finalitzada la cessió, per una mica més de 17 milions d'euros.

Després que l'Hamburg no deixés marxar Ruud Van Nistelrooy, el club blanc va començar a remenar el mercat i va començar a negociar amb el Manchester City, entitat amb què va arribar a un acord ràpidament. Perquè al City ja els agrada perdre de vista un home que barreja talent i indisciplina. Roberto Mancini, el tècnic dels anglesos, encara no havia perdonat al togolès una batussa amb companys d'equip durant un entrenament.

Adebayor ha tingut problemes amb les lesions i no ha recuperat el seu millor nivell de joc -que es va veure a l'Arsenal- des que la selecció de Togo va patir un atac terrorista quan era a Angola per jugar la Copa d'Àfrica. Aquell atac armat contra l'autocar dels togolesos el va marcar profundament -hi van morir tres persones-, i al City no ha acabat mai d'explotar.

Format al seu país, va ser fitxat pel Metz francès, equip des del qual va passar al Mònaco. Arséne Wenger el va fitxar per a l'Arsenal el 2006, però el 2008 va marxar del club de Londres criticant l'afició i els jugadors. De fet, a l'Emirates Adebayor no és gaire benvingut des que va celebrar un gol amb el City contra l'Arsenal encarant-se amb els aficionats gunners . Ara, amb aquesta fama de polèmic, aterra al Madrid.

stats