EL VINTÈ HOME DURÀ EL 20
Esports 25/12/2010

Afellay arriba per jugar partits "d'un altre planeta"

Després de signar el seu contracte amb el club blaugrana, Ibrahim Afellay es va vestir ahir per primer cop amb la samarreta del Barça, la que portarà durant les properes quatre temporades i mitja.

Nuria García
2 min
Guardiola, PSV

BarcelonaIbrahim Afellay passarà el dia de Nadal com a nou jugador del Barça. Ahir va ser presentat després de signar el seu contracte, que el lliga al conjunt blaugrana els propers quatre anys i mig. L'extrem holandès, acompanyat pel seu representant, Rob Jansen, i la seva família -van ser amb ell la seva mare i el seu germà-, va assegurar que està "feliç de formar part de la família del millor club del món".

Per Afellay, que va destacar que el futbol del Barça, sobretot en el darrer clàssic contra el Madrid, és "d'un altre planeta", jugar amb el conjunt de Guardiola és "un somni". "Els holandesos sempre han estat ben rebuts al Barça. Cocu, Kluivert... Tots m'han dit que aquest és el millor club del món. Quan jo era petit ja volia ser jugador del Barça i quan em van trucar i em van dir que estaven interessats en mi, vaig dir ràpidament que sí", va assegurar el fins ara capità del PSV, que va reconèixer que li agrada que li diguin Ibi.

Trobada amb Guardiola

Afellay va tenir una petita trobada amb el tècnic, Pep Guardiola, el dia de la seva arribada a Barcelona. El jugador va qualificar la xerrada de "positiva" i va desvelar què li havia dit l'entrenador: "Guardiola em va dir que faria tot el que calgués perquè la meva adaptació fos com més ràpida millor. El Barça és un equip més ràpid, amb un nivell molt més alt que el de la Lliga holandesa", va reconèixer Afellay, que va dir que lluitarà per fer-se amb un lloc en l'onze. "Aquí hi ha jugadors molt bons, com és lògic en un equip com aquest. Tots els jugadors quan arriben aquí han de trobar la seva posició i jo també ho faré", va dir l'holandès. Ibi, que portarà el dorsal 20 a la samarreta, s'incorporarà als entrenaments el proper 29 de desembre i no serà fins llavors quan coneixerà els seus companys, que ara gaudeixen de les vacances nadalenques. "Lluiré amb orgull i respecte la samarreta del Barça", va comentar Afellay, que va preferir no autodefinir-se: "No m'agrada parlar de mi mateix".

Primer i únic reforç

El secretari tècnic del club blaugrana, Andoni Zubizarreta, que va participar en la presentació de l'holandès juntament amb el vicepresident primer i responsable de l'àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu, va apuntar que Ibrahim Afellay serà l'únic reforç del mercat d'hivern del Barça. "No volem treballar amb el concepte que el mercat d'hivern serveix per reforçar els equips que tenen problemes esportius, ja que l'equip està bé. Aquest món està en moviment i ens hem d'adaptar", va destacar Zubizarreta, que va definir Afellay: "És un jugador molt dinàmic que, a més de qualitat tècnica, ens aportarà molts un contra un i coses que no teníem al nostre segon equip". Sobre el filial, el director esportiu va dir que el club segueix treballant "amb l'opció que els jugadors del Barça B tinguin la possibilitat de jugar en el primer equip", si bé prefereixen "que segueixin al B".

stats